intern solliciteren

Wat doe je wel of niet als je intern wilt gaan solliciteren

Dit is een vraag die we van Erica ontvingen via LinkedIn. Ze wilde graag tips ontvangen om zich zichtbaar te maken bij een andere afdeling waar sommige haar wel en anderen haar niet kenden.

Onze 7 tips zijn ook voor jou interessant als je intern wilt gaan solliciteren binnen je huidige werkgever of afdeling;

  1. Benader een interne functie als een externe functie. Neem contact op met de manager van de afdeling om aanvullende vragen te stellen over de functie.
  2. Gebruik dezelfde opbouw als een sollicitatiebrief. Adresgegevens, namen en functienaam wordt volledig uitgeschreven.
  3. Geef je motivatie aan voor het bedrijf of bepaalde vestiging. Waarom zie jij jezelf daar de komende jaren nog steeds werken?
  4. Motiveer je interesse voor deze functie. Waarom spreekt juist deze functie bij je huidige werkgever je aan?
  5. Wat is jouw meerwaarde? Weet wat je kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen zijn. Ga er niet vanuit dat mensen je voldoende kennen om dit al bij jou te beoordelen, dus voedt ze.
  6. Denk na in hoeverre ‘kennen’ ze je, wanneer ze je naam weten en je af en toe voorbij zien lopen of spreken bij het koffiezetapparaat? Wat zegt dat over jouw motivatie en jouw toekomstbeeld.
  7. Hou de opening en afsluiting van je brief formeel.

Vaak gaan mensen de fout in door geen volledige sollicitatiebrief te zenden aangezien men denkt dat men je wel kent of je een prima collega vinden. Echter hebben manager of een team vooraf al in kaart gebracht wat voor soort nieuwe collega het beste in het team zou passen.

Voorkom aannames door een gunverhogende en verbluffende sollicitatie, ook wel motivatie brief te zenden!

Heb jij een sollicitatie of netwerkvraag aan ons? Neem gerust contact met mij op! We zijn maar 1 berichtje van je verwijderd of stel je vraag via ons contactformulier.


Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.

Reactie plaatsen