Vooraf bellen bij een sollicitatie?

VOORAF BELLEN BIJ EEN SOLLICITATIE?Vooraf bellen bij een sollicitatie?

Daar spraken we afgelopen weekend met Liesbeth over. Ze had na het volgen van de workshop Slim Solliciteren haar sollicitatiebrief en CV bij ons laten checken. Ze wilde gaan solliciteren bij een bedrijf waar ze in het verleden ook eens voor gewerkt had en maandag haar sollicitatie verzenden. Op de vraag of ze vooraf ook ging bellen om gericht vragen te stellen over de beschikbare functie en afdeling, was ze verbaasd dat het nodig was. Ze kenden haar toch wel en ze waren toch al jaren met elkaar een connectie via LinkedIn?

 
Klopt! Maar je wilt toch opvallen tussen al de andere sollicitanten? Weet dat als je elkaars connectie bent je echter maar 15% van elkaars updates ziet, als je niet regelmatig een bericht van elkaar liked. Je ook af moet vragen hoe goed je elkaar dan echt kent, als je elkaar niet regelmatig spreekt. In 10 jaar tijd is een organisatie verder ontwikkeld, zijn er medewerkers van functie veranderd en heeft men ooit van je naam gehoord.

 

(meer…)

Ben jij in het bezit van een Financieel CV?

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de ’financieel cv’ gelanceerd. Een financieel CV moet ervoor zorgen dat onder andere ouderen, gehandicapten en langdurig zieken sneller aan de slag komen.

Veel bedrijven weten niet wat voor subsidies en aantrekkelijke, financiële regelingen er zijn als ze iemand in dienst nemen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Subsidieregelingen zichtbaar op een Financieel CV

Veel werkgevers zijn terughoudend om een iemand aan te nemen die langdurig ziek is geweest. Bang dat men opnieuw ziek wordt en dat zij dan voor de kosten opdraaien. Met een financieel CV kun je aan een nieuwe werkgever aantonen dat er speciale regelingen zijn waardoor ze minder risico lopen en ook voor jou kunnen kiezen.

(meer…)

Wat doe je wel of niet als je intern wilt gaan solliciteren

Dit is een vraag die we van Erica ontvingen via LinkedIn. Ze wilde graag tips ontvangen om zich zichtbaar te maken bij een andere afdeling waar sommige haar wel en anderen haar niet kenden.

Onze 7 tips zijn ook voor jou interessant als je intern wilt gaan solliciteren binnen je huidige werkgever of afdeling;

(meer…)

Welke drie elementen zijn onmisbaar in een goede sollicitatiebrief?

Wil jij uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek? Dan heb jij een goed cv en een goede MOTIVATIE brief nodig. Hierbij 3 elementen die onmisbaar zijn voor een goede sollicitatiebrief.

Wil jij de kans vergroten dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Wat is jouw persoonlijke top 10?

Je persoonlijke Top 10

Je weet welke functie je wilt. Dit is een goed moment om je te concentreren op de bedrijven waarvoor je zou willen werken. Daarin is een persoonlijke top 10 belangrijk.

Persoonlijke Top 10 - De GunfactorVerhoger

Focus is de beste manier om resultaat te bereiken. Focus geeft richting.

Richting heb je nodig om te weten waar naar je op zoek bent en bovendien sta je op die manier open voor signalen die binnen jouw focusgebied vallen. Een ander belangrijk voordeel van focus is dat je anderen die jou willen helpen bij het vinden van een nieuwe baan, een gerichte opdracht meegeeft.

Doelgericht zoeken naar de functie die je wilt en het type bedrijf waarvoor je zou willen werken, is daarom aan te raden. Je focus is je doel. Zonder doel kun je niet scoren! Een doel stimuleert je productiviteit en geeft richting aan je handelen en je energie. Probeer hier antwoorden op te krijgen. Bij welk bedrijf zou je willen werken? Wat voor soort bedrijf zou het moeten zijn? Als je het lastig vindt om deze vraag te beantwoorden, draai het dan om. Bij welk type bedrijf zou je absoluut niet willen werken? Wat past absoluut niet bij jou? Over welk bedrijf heb je weleens slechte verhalen gehoord? Succes!

Vragen? We zijn maar 1 mailtje van je verwijderd. Mail: info@degunfactorverhoger.nl

Wil je weten wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Bekijk dan eens ons aanbod workshops.

‘Geen acquisitie’ in vacatureteksten. Wat houdt dat in?

Geen acquisitie gewenst staat vaak vermeld bij een vacaturetekst, wat betekent dat jou als sollicitant? Ik leg het uit in deze vlog.

Zie jij een tekst bij een vacature waarvan je denkt wat bedoelen ze hiermee, bericht mij gerust en ik zal je antwoord geven. Wellicht is het voor andere sollicitanten ook interessant om te weten en deel ik het hier in een volgende weektip!

Ga jij netwerken om je droombaan te krijgen?

In mijn vorige blog heb ik 3 redenen gegeven om te starten met netwerken en heb daar de eerste 5 tips gegeven die zorgen voor een goede basis om gericht te gaan netwerken met relevante personen.

Netwerken

Om via netwerken in aanmerking te komen voor een baan, moet je eerst een solide netwerk opbouwen. Je zoekt contact met mensen die werken bij bedrijven en instellingen waar jij ook graag naar binnen wilt en bouwt relaties met hen op, zodat je zichtbaar en bekend wordt binnen deze organisaties.

Met inzet van netwerkgesprekken hoop je dat je relaties opbouwt met mensen die aan je denken en actie ondernemen wanneer zich interessante baanmogelijkheden voordoen, zodat je hierop kunt inspelen.

Gunnen

Op basis van één gesprek kun je nog niet spreken van een nieuw opgebouwde netwerk relatie. Hiervoor zijn meerdere contactmomenten nodig en op basis van het gesprek en indruk die je hebt achter gelaten is het of de ander zijn netwerk voor jou beschikbaar stelt of jou een andere baan gunt. Gunnen betekent dat je iemand iets geeft, schenkt, toewijst, verleent of verschaft. Gunnen betekent ook helpen.

Wanneer iemand jou wil helpen met het vinden van een passende baan, kan dat op verschillende manieren:

  • De ander kan jou informeren over een nieuwe baan
  • Jou introduceren bij de juiste persoon binnen een organisatie
  • Kan ook een goede referentie voor je afgeven bij potentiële werkgevers
  • Of je vaardigheden onderschrijven of een aanbeveling schrijven bij je LinkedInprofiel

(meer…)

5 cruciale netwerktips #RTVDrenthe

Deze week werd ik gevraagd door RTV Drenthe om een aantal sollicitatietips te delen. Wat moet je nu echt doen wanneer je op sollicitatiegesprek mag, werd mij gevraagd.

In deze video leg ik ze uit: