Waarom moet je focussen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan?

Een top 10 / top 15 bedrijvenlijst zorgt voor focus met jou en je netwerk.

Lees verder

Ben jij online vindbaar en zichtbaar voor jouw nieuwe werkgever?

Heb jij je voorgenomen te gaan solliciteren naar een nieuwe baan? Graag nemen we je mee hoe de sollicitatie ijsberg je (online) zichtbaarheid kan vergroten.

Lees verder

Webinar: Hoe vergroot jij jouw kansen op een nieuwe baan

Bij jij werkzoekende en wil jij een vliegende start maken in het zoeken van een nieuwe baan? Op woensdag 8 juli om 10 uur geef ik het succesvolle webinar Hoe vergroot jij jouw kansne op de arbeidsmarkt opnieuw. Je leert ol.a. hoe je je zichtbaarheid vergroot bij organisaties waar jij wilt werken, hoe je duurzame […]

Lees verder

Werken aan vertrouwen en je betrouwbaarheid

Er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt en in bepaalde sectoren weinig vraag. Je zult je daarom als sollicitant moeten onderscheiden op het persoonlijke vlak. Werk daarom aan de persoonlijke connectie, aan je vertouwen en betrouwbaarheid. Persoonlijke connectie Een echter persoonlijke connectie maken met contactpersonen van organisaties waar jij graag wilt werken is een eerste […]

Lees verder

Sollicitatie kickstart. Gebruik jij hem al?

Wanneer je gaat solliciteren zorg dan dat je de ochtend start met een sollicitatie kickstart. Dit creert focus en ruimte in je hoofd voor de rest van de dag. ’s Ochtends ben je fris, scherp en alerter dan aan het eind van de dag. Maak daar gebruik van wanneer je je kansen op de arbeidsmarkt […]

Lees verder

Stop met zoeken naar een ideale droombaan

Zoek niet alleen naar de meest ideale droombaan maar zoek ook naar een broodbaan. Met andere woorden zorg wel dat je zoektocht reëel is. Je zult er uiteindelijk ook van moeten leven. Veel te vaak hoor ik mensen een ideaal beeld schetsen van hun droombaan en hoor ik ze zeggen: “alles moet perfect zijn anders […]

Lees verder

Referentie vragen via LinkedIn

Een referentie via LinkedIn is belangrijk omdat een dergelijke aanbeveling, zoals LinkedIn het noemt, een hoge betrouwbaarheid uitstraalt. Je kunt hem zelf immers niet schrijven, dat kan alleen de gever van de referentie. De video legt uit hoe je een aanbeveling kunt vragen via LinkedIn.

Lees verder

De kracht van een referentie

Zelf vertellen hoe goed je bent, is minder waardevol dan anderen dit over jou zeggen. Een referentie vragen na het leveren van goed werk is belangrijk.

Lees verder

Verantwoordelijkheid voor eigen loopbaan

Voldoen aan de maatstaven van morgen en de jaren die volgen. Steeds vaker nemen medewerkers zelf de verantwoordelijkheid voor hun loopbaan. Wat kun je doen?

Lees verder

Corona werkwijze

Belangrijke Corona informatie voor onze coaches, klanten en relaties. De GunfactorVerhoger houdt zich aan de richtlijnen van het kabinet.

Lees verder

Vooraf bellen bij een sollicitatie?

Vooraf bellen bij een Sollicitatie? Wij zeggen altijd doen! In deze blog vertellen we waarom je dit moet doen!

Lees verder

Ben jij in het bezit van een Financieel CV?

Een financieel CV is makkelijk in te vullen door de werkzoekende en bedrijven weten vaak niet dat er subsidieregelingen zijn.

Lees verder

Wat doe je wel of niet als je intern wilt gaan solliciteren

Een hele goede vraag die ons werd gesteld. We geven je 7 tips!

Lees verder

Welke drie elementen zijn onmisbaar in een goede sollicitatiebrief?

Wil jij uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek? Dan heb jij een goed cv en een goede MOTIVATIE brief nodig. Hierbij 3 elementen die onmisbaar zijn voor een goede sollicitatiebrief.

Lees verder

Wil jij de kans vergroten dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Wil jij de kans vergroten dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Gertien geeft tips in haar nieuwe sollicitatie vlog!

Lees verder

Wat is jouw persoonlijke top 10?

Je weet welke functie je wilt. Dan is een goed moment om je te concentreren op de bedrijven waarvoor je zou willen werken. Maak een persoonlijke top 10.

Lees verder

‘Geen acquisitie’ in vacatureteksten. Wat houdt dat in?

Geen acquisitie gewenst staat vaak vermeld bij een vacaturetekst, wat betekent dat jou als sollicitant? We leggen het je uit.

Lees verder

Ga jij netwerken om je droombaan te krijgen?

Om via netwerken in aanmerking te komen voor een baan, moet je eerst een solide netwerk opbouwen in 5 tot 8 contactmomenten.

Lees verder

Netwerken voor sollicitanten: 5 tips

Tegenwoordig moet je wel netwerken om een baan te krijgen. 85 % van de vacatures wordt immers via referral recruitment ingevuld. Wanneer je deze tips toepast, ben je al goed op weg.

Lees verder

5 cruciale netwerktips #RTVDrenthe

Deze week werd Gertien gevraagd door RTV Drenthe om een aantal sollicitatietips te delen. Wat moet je nu echt doen wanneer je op sollicitatiegesprek mag, kijk mee!

Lees verder

Met focus sluit je niks uit het levert sneller op!

Weet je welke functie je wilt? Dan is het een goed moment om je te concentreren op de bedrijven waarvoor je zou willen werken. Zorg voor focus.

Lees verder

Je ligt mijlenver voor op hen die niks doen

Degene die nu investeren in de kennis en kunde en de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen toekomst, liggen mijlenver voor op andere sollicitanten.

Lees verder

Onvoorwaardelijk geven? Of verlang je (onbewust) er iets voor terug?

Onvoorwaardelijk geven is een sleutel tot succes en een hoge gunfactor. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Lees verder

Know-Like-Trust: relaties opbouwen kost tijd

Vaak wordt vergeten dat het opbouwen van een waardevolle relatie tijd kost. Je doorloopt onbewust drie fasen: de Know-, Like- en Trust- fase.

Lees verder

Wat kun je doen wanneer je werkervaring en opleiding niet aansluit bij wat je zoekt?

Regelmatig krijgen we de vraag wat je kunt doen wanneer je werkervaring en je opleiding niet aansluit bij de richting waarin je een nieuwe baan zoekt. Lees mee!

Lees verder

Containerbegrippen; wanneer wel of wanneer niet gebruiken?

Moet je containerbegrippen vermijden op mijn cv, in brieven, in gesprekken en op mijn LinkedIn profiel? Deze vraag werd laatst gesteld, hier ons antwoord.

Lees verder

3 redenen om informatie over de ander wel te gebruiken in je gesprek

Dat je je goed moet voorbereiden op een netwerk- sollicitatie gesprek weet iedereen. Inhoudelijk willen we natuurlijk goed voorbereid zijn.

Lees verder

5 tips om online zichtbaar te blijven in jouw netwerk

Jouw zichtbaarheid in je netwerk is natuurlijk altijd belangrijk. Als werkzoekende is het nog belangrijker want je wilt immers dat er aan jou gedacht.

Lees verder

Wil jij een perfecte referentie in jouw cv? 4 tips voor jou

Minimaal 5 referenties op jouw Linkedin profiel. Heb jij dat? Dit zorgt ervoor dat je hoger in zoekresultaten komt te staan en het wekt vertrouwen.

Lees verder

Persoonlijke LinkedIn uitnodigingen zijn essentieel

Een persoonlijke LinkedIn uitnodiging is essentieel. Het is een eerste indruk die je achterlaat. Wij geven je het advies om het wel te doen.

Lees verder

Slechte voicemail boodschappen

Heb jij een slechte voicemail boodschap? In deze vlog van Gertien Beijering geeft ze tips hoe jij het beste je voicemail kunt inspreken.

Lees verder

Welk beeld wil jij professioneel uitdragen?

Met jouw houding, communicatie, gedrag, zichtbaarheid en vindbaarheid kun je daar natuurlijk erg veel invloed op uitoefenen. Denk eens bewust over na.

Lees verder

5 tot 8 contactmomenten heb je nodig

Wist jij dat je doorgaans 5 tot 8 contactmomenten nodig hebt om een hoge gunfactor te krijgen? In deze vlog vertelt Gertien erover.

Lees verder

Hoe wil jij beoordeeld worden?

Vaak beoordelen wij anderen op hun gedrag en het resultaat dat ze behalen, zeker wanneer het fout gaat. Daar gaat dit filmpje over.

Lees verder

Halo en horn effect

Het is Halo en het broertje van Halo is Horn. Weleens gehoord van het Halo en Horn effect? Het heeft te maken met jouw eerste indruk.

Lees verder

Geven loont, geef ook eens vertrouwen aan de ander

Je vraagt altijd vertrouwen van je klant, maar hoevaak geef je vertrouwen aan de klant. Vandaag zag ik een waardevol voorbeeld. Geven loont….

Lees verder

Zorg dat er online iets over jou te vinden is

Zorg dat er online iets over jou te vinden is, help degene die op zoek is naar informatie over jou een handje. Daar gaat dit filmpje over.

Lees verder

De impact van lichaamstaal

Een goede indruk achterlaten is een indruk achterlaten die aansluit bij wie je echt bent. Je moet je immers niet anders voordoen!

Lees verder

Vertrouwen opbouwen; 7 adviezen

Al onze relaties hebben één ding gemeen; als vertrouwen weg valt, zal dit leiden tot een relatiebreuk of tenminste een enorme deuk in de relatie.

Lees verder

Koud linken? 3 redenen om het wel te doen!

Koud Linken? 3 redenenen om het wel te doen! Resultaat, zichtbaardheid en een nieuwe functie, klant of opdracht. In onze blog vertellen we je meer ->

Lees verder