Vooraf bellen

Vooraf bellen bij een sollicitatie?

Daar spraken we afgelopen weekend met Liesbeth over. Ze had na het volgen van de workshop Slim Solliciteren haar sollicitatiebrief en CV bij ons laten checken. Ze wilde gaan solliciteren bij een bedrijf waar ze in het verleden ook eens voor gewerkt had en maandag haar sollicitatie verzenden. Op de vraag of ze vooraf ook ging bellen om gericht vragen te stellen over de beschikbare functie en afdeling, was ze verbaasd dat het nodig was. Ze kenden haar toch wel en ze waren toch al jaren met elkaar een connectie via LinkedIn? 

Klopt! Maar je wilt toch opvallen tussen al de andere sollicitanten? Weet dat als je elkaars connectie bent je echter maar 15% van elkaars updates ziet, als je niet regelmatig een bericht van elkaar liket. Je ook af moet vragen hoe goed je elkaar dan echt kent, als je elkaar niet regelmatig spreekt. In 10 jaar tijd is een organisatie verder ontwikkeld, zijn er medewerkers van functie veranderd en heeft men ooit van je naam gehoord. 

DOE ER JE VOORDEEL MEE!

Wil je meer sollicitatietips en wil je aan de slag met een verbluffende sollicitatiebrief en CV? Neem dan contact op met Gertien via info@degunfactorverhoger.nl

Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.

Reactie plaatsen