Ben jij in het bezit van een Financieel CV?

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de ’financieel cv’ gelanceerd. Een financieel CV moet ervoor zorgen dat onder andere ouderen, gehandicapten en langdurig zieken sneller aan de slag komen.

Veel bedrijven weten niet wat voor subsidies en aantrekkelijke, financiële regelingen er zijn als ze iemand in dienst nemen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Subsidieregelingen zichtbaar op een Financieel CV

Veel werkgevers zijn terughoudend om een iemand aan te nemen die langdurig ziek is geweest. Bang dat men opnieuw ziek wordt en dat zij dan voor de kosten opdraaien. Met een financieel CV kun je aan een nieuwe werkgever aantonen dat er speciale regelingen zijn waardoor ze minder risico lopen en ook voor jou kunnen kiezen.

Financieel CV makkelijk in te vullen

Op financieelcv.nl kun je je gegevens invullen en een brief voor de potentiële werkgever printen. Hierin staat vermeld voor welke regelingen men in aanmerking komt, wanneer men kiest om jou aan te nemen. De werkgever kan hier ook terecht voor meer informatie en jouw gegevens invullen om meer te weten te komen.

De minister raadt iedere werkzoekende aan om het invullen eens te proberen aangezien er meer regelingen zijn dan waar men bekend is. Al zal niet elke werkzoekende er recht op hebben. Maar wanneer jij dit mee stuurt bij een sollicitatie, toon je wel aan dat je gemotiveerd bent en wordt je eerder uitgenodigd voor een gesprek.

Zeker het proberen waard! 

Heb je hulp nodig om Slim te Solliciteren?  Wanneer je advies wilt hebben om te weten welk workshop of coaching het beste bij jou past, neem dan contact met ons op. Gertien kun je bereiken via gertien.beijering@degunfactorverhoger.nl Ze neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.


✅ Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.
Reactie plaatsen