Welke baan past bij mij

Welke baan past bij mij?

Er zijn zoveel vacatures die wel leuk zijn en interessant lijken maar wanneer weet je nu of de baan ook echt bij jou past?

Voorkom tijdverspilling

Wanneer je net start met solliciteren of je hebt nog niet concreet wat voor baan je echt wilt hebben, is het lastig te bepalen of het de baan van je dromen is.

Voorkom dat je veel tijd en aandacht besteedt aan het maken van een cv en een brief en je er later in de procedure achterkomt dat de baan toch minder leuk is dan je in eerste instantie dacht.

9 checkvragen

Je kunt de volgende 9 checkvragen gebruiken om er achter te komen of wel of niet moet gaan solliciteren.

  1. Roept de functienaam enthousiasme op? Zo ja waarom?
  2. Welke werkzaamheden in de functie omschrijven lijken jou erg leuk om te doen en waarom?  Geef het een cijfer. Bij een 8 of hoger gaan je ogen sprankelen van vreugde en motivatie.😉 Deze positiviteit zal ook in je motivatie naar voren moeten komen.
  3. Welke werkzaamheden en taken spreken jou minder aan en waarom? Hoe belangrijk is dit voor jou? Geef het een cijfer. (Boven de 7 raad ik aan te bellen en te vragen hoeveel tijd je per week bezig bent met deze taken en werkzaamheden.)
  4. Welke eisen stellen ze aan een sollicitant en in hoeverre kom jij overeen met hetgeen ze vragen? Is het eventueel makkelijk te ontwikkelen? Bel en vraag naar de belangrijkste selectiecriteria
  5. Welke meerwaarde kun jij leveren wanneer ze jou aannemen (zonder er lang over na te denken) en wat heeft de organisatie eraan
  6. Wat spreekt jou aan in de organisatie en waarom? Wat spreekt jou minder aan? Is dat een groot obstakel voor jou? Waarom wel/waarom niet?
  7. Welke overeenkomsten heb jij met de organisatie? (Denk aan waarden, drijfveren, de manier van handelen)
  8. Wat zijn verder nog onduidelijkheden? Wat zou je nog graag willen weten over de organisatie, de vacature, de werkomgeving? Bel altijd en stel vragen. De antwoorden geven jou veel inzicht en kunnen medebepalend zijn voor jouw motivatie om te gaan solliciteren. Daarnaast zal een belletje een positieve indruk achterlaten wanneer je wel gaat solliciteren. Zorg dat je een klik creëert aan de telefoon. Dan noteren ze je naam sowieso.
  9. Met alle deze informatie in het achterhoof beantwoord je de de laatste vraag: Welk cijfer geef jij deze vacature?

Minimaal 8 of hoger

Afhankelijk van je eindcijfer besluit je wel of niet te solliciteren. Je eindcijfer moet minimaal een 8 of hoger zijn. Want jouw cijfer zegt alles over jouw motivatie.

Wanneer jij  maar een 7 scoort zullen er altijd sollicitanten gemotiveerder zijn dan jij. Hun motivatie zal duidelijk te vernemen zijn in hun cv of brief waardoor jij al op 1-0 achter staat.
🍀

 

✅ Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.

 

Reactie plaatsen