hoe ziet een coachtraject eruit

Hoe ziet een coachtraject eruit

Steeds meer mensen komen bij ons terecht, omdat ze zichzelf verder willen ontwikkelen. Werken aan competenties, vaardigheden en gedragsverandering is een hot topic op dit moment. Wij begrijpen dit goed, omdat je door persoonlijke ontwikkeling jouw arbeidsmarktpositie nu en in de toekomst verder verstevigt. Wil jij jezelf ook persoonlijk verder ontwikkelen en aan de slag met een coachtraject? Jij of je manager kan dan zelf contact met ons opnemen. We plannen dan een kennismakingsgesprek waarin we samen onderzoeken wat jouw specifieke coachvraag is en wat het doel is dat je wil bereiken. Tijdens het gesprek wordt ook besproken hoe en met welke coaching tools we je kunnen helpen. 

Samen aan de slag: dit kun je verwachten

Daarnaast bepalen we samen het aantal sessies. Op deze manier spreken we de verwachtingen naar elkaar uit. De afspraken worden altijd nog even bevestigd via de mail of Whatsapp. We sturen je ook gelijk een prijsopgave van het traject. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. 

Ben je akkoord met de offerte? Jouw persoonlijke coach neemt dan snel contact op om de eerste afspraak in te plannen. Eventueel krijg je huiswerkopdrachten mee, zodat je direct aan de slag kunt. Je ontvangt altijd inloglinks voor jouw online leeromgeving. In het traject maak je namelijk vaak ook gebruik van online coaching tools zoals een assessment, diverse testen, een training in onze ‘Maak Meters leeromgeving’ of bijvoorbeeld onze online community.

Wanneer vindt de coaching plaats?

De coaching vindt plaats op een vooraf afgesproken plek en tijdstip. Dit kan online zijn of bij onze coaches op kantoor. Vaak stelt een werkgever hier tijd voor beschikbaar, zodat de gesprekken onder werktijd kunnen plaatsvinden.

Onze ervaring leert dat er geen waarneembaar kwaliteitsverschil is tussen online of fysieke coaching. De kwaliteit die wij leveren blijft onverminderd hoog. Dit blijkt uit de evaluaties na afloop van de trajecten; bekijk hiervoor de reviews op onze site. De gesprekken duren meestal 1 tot 1,5 uur. 

Wie betaalt een coachtraject?

Wie het coachtraject betaalt, verschilt. De werkgever kan de kosten op zich nemen. Die betaalt het uit een potje scholingsbudget of afdelingsbudget. Bij sommige bedrijven krijgen de medewerkers een eigen budget voor persoonlijke ontwikkeling. 

Ofwel, er zijn diverse budgetten beschikbaar voor opleiding en coaching via je werkgever. Hierover kunnen jullie samen in gesprek. Werk je bij een groot bedrijf? Dan is er vast wel een hr-afdeling waar je terecht kunt. In dit gesprek is het belangrijk dat je duidelijk aangeeft waarom je een coach wil. Wat kun je dan beter, sneller of efficiënter? Wat verbeter je en wat heeft de werkgever eraan? Schrijf het desnoods op voordat je in gesprek gaat. 

Betaal je het uit eigen portemonnee? Het is zeker een goede investering in je toekomst. We hanteren speciale tarieven inclusief BTW voor professionals die zelf het traject willen betalen.

Hoe weet je dat je een goede coach hebt?

Iedereen mag zich coach noemen, maar dat wil niet zeggen dat je ook met een goede te maken hebt. De Nobco en de Noloc zijn beroepsverenigingen voor coaches. Een goede coach is bij minimaal één van deze verenigingen aangesloten. Al onze coaches zijn allemaal Nobco of Noloc gecertificeerde coaches en zijn beroepscoaches. Hun kwaliteit wordt gewaarborgd door voortdurende scholing en intervisie. Hierdoor behouden ze hun keurmerk.

Het belangrijkste is wel dat je een persoonlijke klik ervaart. Hier kom je snel achter door een kennismakingsgesprek. Een klik zorgt voor meer vertrouwen, en vertrouwen voor openheid. Beide zijn nodig om een goed resultaat te bereiken.

Wat kun je verwachten van De Gunfactorverhoger? 

Wil je ontdekken wat je in je mars hebt? Wil je je talenten zo optimaal mogelijk gaan inzetten? Vind je geen voldoening meer in je huidige werk? Of wil je jezelf verder ontwikkelen? De Gunfactorverhoger verzorgt persoonlijke coaching, trainingen en online cursussen zodat jij alles haalt uit jezelf wat er in zit. 

PLan je eigen gratis strategiegesprek

Plan hier zelf je eigen strategiegesprek over jouw loopbaan in onze agenda. Ik denk graag met je mee en kijk er naar uit je te spreken.