onvoorwaardelijk geven

Onvoorwaardelijk geven?

Onvoorwaardelijk geven is een sleutel tot succes en een hoge gunfactor.

Misschien ken je ze wel: mensen die altijd attent zijn, die altijd vragen hoe ze jou kunnen helpen. Ze staan voor iedereen klaar, brengen mensen met elkaar in contact en hebben een haast tastbare energie om zich heen. Vaak zijn ze vrolijk, tevreden en succesvol in alles wat ze doen. Het lijkt wel of alles hen komt aanwaaien. Ze krijgen de moeilijkste problemen opgelost. Iedereen steekt hun de helpende hand toe, zelfs zonder dat ze erom vragen. Wat is de kracht van deze mensen? Waarom gaat het hen zo voor de wind en waarom krijgen ze alles voor elkaar? Ze hebben ontdekt dat geven loont. Ze hebben ervaren dat ze krediet opbouwen bij anderen door hen te helpen.

Misschien zeg je nu: ‘Ja, dat herken ik, maar ik help heel vaak mensen en ik krijg nooit iets terug, dus stop ik uiteindelijk met hen te helpen’.

Als dat het geval is, ben je er al bijna. Je hoeft nog maar één cruciaal aspect van ‘geven loont’ te leren, en dat is de onvoorwaardelijkheid van het geven. Geven gaat past echt lonen als je het onvoorwaardelijk kunt en durft te doen. Geef zonder daar iets voor terug te verwachten. Geef zonder een lijstje bij te houden van wat je nog van anderen tegoed hebt. Geef onvoorwaardelijk. Het loont!

Wil je weten hoe mooi het is om ook zo iemand te zijn die anderen onvoorwaardelijk helpt? Die mensen met een glimlach aan elkaar voorstelt, zodat ze samen zaken kunnen doen en kunnen groeien? Die zijn netwerk openstelt voor anderen om hen succesvoller te maken?

Begin er gewoon mee. Geef onvoorwaardelijk, heb geduld en ervaar hoe veel kansen er hierdoor op je pad komen.


Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.

Reactie plaatsen