Netwerken werkt niet

Netwerken werkt niet

Stop met netwerken! Netwerken werkt niet.
 
Dit las ik laatst op LinkedIn van iemand die als een dolle was gaan netwerken, allemaal contacten had aangehaald, heel veel mensen via LinkedIn had uitgenodigd maar nul resultaat had behaald.Onder dit bericht stonden allemaal meehuil reacties van mensen die ook geen succes hadden gehad met netwerken. Er stonden zelfs reacties van mensen die zeiden ‘nou, ik ga dan niet eens beginnen met netwerken!’.
 

Netwerken werkt echt, ervaar het zelf

Ik ken de persoon in kwestie niet die het originele bericht schreef, ik weet niet hoe hij het heeft aangepakt. Echter in mijn 20 jaar ervaring als loopbaan en sollicitatiespecialist kan ik zeggen, NETWERKEN WERKT ECHT! Ervaar het ZELF voordat je het afwijst.
 
Graag geef ik je 3 tips.

Creëer je eigen ervaring

⚠️ Laat je niet weerhouden om te netwerken en laat zeker de ervaring van een ander jouw niet ervaring zijn. Jij zult het op een hele andere manier doen, want jij neemt jezelf mee. Jij bereidt je wellicht anders voor, je hebt een andere boodschap, jij bent een ander persoon, je hebt een ander netwerk, andere achtergrond en ervaring. Jij nodigt mensen via LinkedIn wel uit met een persoonlijke boodschap en geeft opvolging aan een acceptatie. Noem maar op. Maak je eigen ervaringen!

Laat je boodschap horen

🔔 Weet concreet, wie je bent, wat je kunt, wat je meerwaarde is en wat je zoekt en waarom je zoekt wat je zoekt. Formuleer een goede boodschap, leg contact en draag je boodschap uit. Maak jezelf zichtbaar.

Netwerken kost tijd

⌛ Netwerken kost tijd. Eerst moet je zaaien, dan relaties warm houden en dan pas kun je gaan oogsten. Daar gaat tijd overheen. Je hebt minimaal 5-8 contactmomenten nodig om een hoge gunfactor te krijgen. Men wil je eerst leren kennen voordat ze mogelijkheden gaan zien. Val niet met de deur in huis. Zie het als een ‘normale’ relatie. Die bouw je ook op, je trouwt niet op je 1ste, 2de of 3de date!
 
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Deel die met me via gertien.beijering@degunfactorverhoger.nl

Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.
Reactie plaatsen