Wat is jouw persoonlijke top 10?
20 november 2020 
in Blog
2 min. leestijd

Wat is jouw persoonlijke top 10?


Je persoonlijke Top 10Je weet welke functie je wilt. Dit is een goed moment om je te concentreren op de bedrijven waarvoor je zou willen werken. Daarin is een persoonlijke top 10 bedrijvenlijst belangrijk.

Wat is jouw top 10 bedrijvenlijst?Door een lijst met organisaties te benoemen waar jij jezelf wel ziet werken creëer je focus. Focus is de beste manier om resultaat te bereiken. Focus geeft immers richting.Focus zorgt er ook voor dat je open staat voor signalen die binnen jouw focusgebied vallen. Een ander belangrijk voordeel van focus is dat je anderen die jou willen helpen bij het vinden van een nieuwe baan, een gerichte opdracht meegeeft.

Leg contactWanneer je weet welke organisaties voor jou interessant zijn, is het goed om contact te leggen met de beslissers en beïnvloeders binnen deze organisaties. Zij weten immers als eerste wanneer zich ergens mogelijkheden voordoen én ze kunnen je alles vertellen over hoe ze werken, welke eisen ze stellen, wat de functies inhouden en alle andere informatie die jij nodig hebt. Dit doe je niet koud natuurlijk. Je legt warm contact met een persoonlijke uitnodiging via LinkedIn.

Val dan niet gelijk met de deur in huis. Bouw eerst een relaties op. Voor het creëren van een gunfactor heb je doorgaans 5 tot 8 contactmomenten nodig. Voor het stellen van vragen rondom functies en mogelijkheden binnen een organisatie doorgaans 4 contactmomenten. Zorg ervoor dat de ander je eerst een beetje heeft leren kennen in zijn eigen tempo.

Jij hebt belang bij een nieuwe baan, maar vergeet niet de ander kent jou niet en heeft tot op heden nog geen belang. Wanneer jij iemand anders net hebt leren kennen, ga jij ook niet direct van alles voor degene doen. Dit doe je ook pas wanneer het goed voelt na een aantal contactmomenten.

Vind je het lastig om een top 10 bedrijvenlijst samen te stellen?

Denk dan na over de volgende vragen: Welke bedrijven spreken jou aan vanuit de interesse in hun product of dienst? Waar zou jij een bijdrage aan willen leveren? Welke branches spreken jou aan?  Bij welk type bedrijf zou je absoluut niet willen werken? Wat past absoluut niet bij jou?

Kijk vervolgens ook eens in op internet en zoek naar organisaties in een bepaalde branche in jouw regio. Welke zoekopties krijg je in google?

Duik eens dieper in die organisaties. Onderzoek ook aanverwante bedrijven.ps Weet je nog niet exact wat je wilt en vind je het lastig om focus aan te brengen wellicht is de Loopbaan Pitstop iets voor jou? Deze online training geeft inzicht in wie je bent, wat je kunt en wat voor baan bij jou zou passen en in wat voor omgeving jij het beste tot je recht komt. Daarnaast kun je dan een arbeidsmarktscan maken. Deze geeft inzicht in jouw arbeidsmarktkansen wanneer je je gaat focussen op een bepaald beroep of op een bepaalde richting. Meer informatie vind je hier.

Succes!Vragen? We zijn maar 1 mailtje van je verwijderd. Mail: info@degunfactorverhoger.nl

 

✅ Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.


Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod.
Reactie plaatsen