Containerbegrippen; wanneer wel of wanneer niet gebruiken?
28 februari 2018 
in Blog
0 min. leestijd

Containerbegrippen; wanneer wel of wanneer niet gebruiken?


Moet je containerbegrippen vermijden op mijn cv, in brieven, in gesprekken en op mijn LinkedIn profiel? Deze vraag werd laatst gesteld.

3 dingen kunnen we over containerbegrippen vertellen:  1. Recruiters gebruiken ook sommige containerbegrippen als zoekwoord op bijvoorbeeld LinkedIn of in cv databases. Ons advies is dus om uit te zoeken welke zoekwoorden recruiters gebruiken in omschrijvingen van functies waar jij interesse in hebt. Gebruik die zoekwoorden dan juist wel, ook al zijn het containerbegrippen
  2. Sommige containerbegrippen zijn irritatiewoorden geworden. Die kun je dus beter gaan vermijden. Passie, uitdaging, resultaatgericht, teamplayer worden tegenwoordig veelal gezien als inhoudsloos. Deze begrippen dienen toegelicht te worden willen ze van enige betekenis zijn. Heb je hier geen ruimte voor? Vermijd ze dan.
  3. Wanneer je je in bepaalde containerbegrippen niet volledig herkent als persoon, kijk dan eens op synoniemen.net. Wellicht voel je je meer beschreven in een synoniem van het oorspronkelijke woord.Heel veel succes!Ā 


Download voor meer interessante tips 1 (of meerderešŸ˜‰) van onze e-books via deze link.

Vind je dit interessant? Deel dit bericht gerust in je netwerk.Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod.
Reactie plaatsen