3 redenen om achtergrond informatie wel te gebruiken
18 mei 2021 
in Blog

3 redenen om achtergrond informatie wel te gebruiken

Vaak durven we in gesprekken niet de informatie te gebruiken die we van te voren over iemand hebben opgezocht. Dit terwijl het internet vol staat met door de persoon zelf gedeelde informatie. Deze informatie is vrij toegankelijk en beschikbaar. Doe er je voordeel mee!

Inhoudelijk voorbereiden

Dat je je goed moet voorbereiden op een netwerk- sollicitatie gesprek weet iedereen. Zowel inhoudelijk als ook persoonlijk. We bereiden de vragen die we willen stellen goed voor en bereiden ons voor op lastige vragen die ons gesteld kunnen worden. Daarnaast bekijken we de social media profiele van onze gesprekspartner om achtergrond informatie te verzamelen.

Schroom

Er bestaat een soort van schroom om ervoor uit te komen dat je achtergrondinformatie hebt opgezocht via sociale media. Dit blijkt uit de gesprekken die we voeren met onze coachees. Waarom? Dit is niet nodig.

Toegankelijk profiel

Een open en toegankelijk profiel betekent, je mag mijn gegevens bekijken.

Door je te verdiepen in de ander, geef je aan dat de ander de moeite waard is voor jou. Waarom zou je anders zoveel energie steken in de ander? Dit zal de ander in jou waarderen.

Persoonlijke klik

Achtergrondinformatie geeft inzicht in de ander zijn interesses, zienswijze en hobby’s. Kijken op welk persoonlijk vlak je gemeenschappelijkheden hebt, vergroot de kans op een persoonlijke klik. Deze klik is noodzakelijk voor het opbouwen van een duurzame relatie.

Wanneer het tussen twee personen klikt, staat men ook sneller open voor wat de ander te bieden heeft.

 

Vind je dit een interessant artikel, deel het gerust in jouw netwerk.

 

✅ Kijk voor meer tips in onze Maak Meters Community voor ambitieuze werkzoekenden

✅ Al gekeken welke webinars we de komende tijd gaan geven?  Kijk hier voor meer info

Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod. Ter inspiratie geef ik regelmatig webinars. Kijk voor meer informatie op https://degunfactorverhoger.nl/webinars/
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down