Doe jij nog wat je leuk vind? En is jouw baan toekomstbestendig?

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. Wellicht ook in jouw functie of vakgebied. Hierdoor kan je werk veranderen. Passen de werkzaamheden of de werkomgeving dan nog bij jou? Zijn jouw kwaliteiten en vaardigheden voldoende voor de toekomst? Of moet er bijgespijkerd worden om ook in de toekomst de functie te kunnen uitoefenen? Is er überhaupt in de toekomst nog vraag naar mensen in jouw beroepsgroep?

Regelmatig een loopbaan pitstop uitvoeren om te kijken of jij en jouw baan nog toekomstbestendig zijn, is zeker aan te raden. Hierdoor houdt je grip op je loopbaan en maak je je eigen plan voor de toekomst.


Wanneer je geen plan maakt voor je eigen toekomst, word je onderdeel van het plan van een ander. Een plan waar je wellicht niet gelukkig van wordt.

ik wil meer informatie

Wat zijn jouw kansen op werk in de toekomst?

De arbeidsmarkt verandert snel. Iets wat nu leuk is en waar veel vraag naar is, kan over een aantal jaren wel verdwijnen of weinig vraag naar zijn. 


Daarnaast zijn veranderingen binnen organisaties aan de orde van de dag.

Voor je het weet, doen zich veranderingen voor en kom je er achter dat wat je doet, eigenlijk helemaal niet meer zo goed bij jou past.

Of dat je tijdens een reorganisatie niet wordt gematcht met de functies die overblijven.


Wat ga je dan doen? Zorg dat je zelf altijd up to date bent qua kennis en vaardigheden en houdt ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de gaten zodat je hierop kunt inspelen wanneer nodig.

Door nu te werken aan jouw duurzame inzetbaarheid voorkom je baanverlies of langdurige werkloosheid in de toekomst. 


Je inspanningen van nu, vergroten je arbeidsmarktkansen van later.


Duurzame inzetbaarheid wordt een steeds belangrijker thema binnen organisaties. Op alle niveaus en binnen alle branches.

Voortdurend ontwikkelen wordt van de medewerker van de toekomst verwacht.


Loopbaan Pitstop

Krijg direct toegang

Met de online Loopbaan Pitstop check je in korte tijd of je huidige baan qua functie en werkomgeving nog steeds bij jouw interesses, jouw manier van werken en natuurlijk bij jouw persoonlijkheid en drijfveren past. 


Vervolgens ga je de arbeidsmarktscan maken. Deze scan geeft inzicht in jouw arbeidsmarktkansen, nu en in de toekomst.


 • Je krijgt toegang tot een complete database van beroepen en opleidingen. Een handig overzicht van welke kennis, vaardigheden en competenties je nodig hebt voor bepaalde beroepen, hoe je ze kunt ontwikkelen of je je kennis op een specifiek vakgebied kunt verrijken.
 • Ook krijg je een jaar lang gratis toegang tot een unieke vacaturedatabank waarin alle vacatures staan die je op het internet kunt vinden. Door vacatures te bekijken weet je wat de arbeidsmarkt nu zoekt en weet je of je voldoet aan de vraag van tegenwoordig en waarin je je kunt ontwikkelen.Direct toegang
Weloverwogen keuzes kunnen maken

Nadat ik wist wat bij mij als persoon past en wat mij motiveert, heb ik heel snel inzichtelijk gekregen, via de arbeidsmarktscan en de beroependatabase, of mijn ideale banen mij ook voldoende arbeidsmarktkansen bieden, nu en in de toekomst. Op basis van die arbeidsmarktdata heb ik nu een weloverwogen keuze gemaakt op welke functie ik mij ga richten en waarin ik mezelf ga ontwikkelen.

Joyce van Asperen
Joyce van Asperen
Ik weet nu naar welk beroep in de toekomst meer vraag is

Het doorlopen van de Loopbaan Pitstop gaf mij een bevestiging van de beroepen die ik sowieso al dacht leuk te vinden. De arbeidsmarktscan liet me zien wat ik kan doen aan persoonlijke ontwikkeling om óók in de toekomst inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt.

Erik Veldman
Erik Veldman
wat voor baan past bij mij

Wie ben je? Waar sta jij voor?

Tijdens de Loopbaan Pitstop krijg je inzicht in jouw antwoorden op o.a. de volgende vragen:

 • Wat voor werkzaamheden passen echt bij jou?
 • Waarom doe je wat je doet? 
 • Wat zijn jouw talenten, kwaliteiten, vaardigheden en competenties?

Daarnaast gaan we onderzoeken wat jouw de ideale functieomschrijving zou zijn en binnen welke branches jij het beste tot je recht komt.


Je krijgt daarnaast antwoord op de vraag of je huidige werkomgeving en functie nog bij jou passen en wat je kunt doen om krijgen wat echt bij je past.


Tijdens de Loopbaan Pitstop blijf je zicht houden op wat jij leuk vindt, wat jou motiveert en wat bij jou als persoon past. 

ARbeidsmarktkansenscan

De arbeidsmarktscan geeft jou inzicht in de arbeidsmarktkansen van 10 beroepen die jou interessant lijken afgestemd op de regio waarin je zoekt.


Jouw mogelijkheden worden inzichtelijk gemaakt evenals het arbeidsmarkt perspectief voor de komende maanden en jaren. Ook worden de salarissen inzichtelijk gemaakt voor iemand met jouw ervaring evenals jouw persoonlijke kansen op langdurige werkloosheid.


Naast deze basis informatie kun je  meer informatie krijgen door gebruik te maken van de beroepen-, opleidingen- en vacaturedatabases. Hier vind je informatie over gewenste competenties en kennisniveau, geschikte opleidingen en vacatures in de regio.

Lidmaatschap

Je lidmaatschap van een jaar houdt in dat je alle tools zoals de beroepen-, opleidingen- en vacature databases een jaar lang kunt gebruiken. Je kunt ze inzetten bij jouw persoonlijke ontwikkeling, arbeidsmarktvraagstuk of zoektocht naar een nieuwe baan.

Kortom vakmanschap binnen handbereik!


Loopbaan Pitstop

Online Loopbaan Pitstop

Wat past bij mij?

 • Antwoord op de vraag wat voor baan en werkomgeving past nu echt bij mij?
 • Inzicht in je kwaliteiten, talenten en competenties
 • Inzicht in je persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid

Arbeidsmarktscan

 •             Inzicht in jouw arbeidsmarktkansen                     nu en in de toekomst
 • Toegang tot een complete database van beroepen en opleidingen in Nederland
 • Toegang tot unieke en up to date vacaturedatabase met alle online vacatures

Belasting voordeel

Coaching en trainingen die in verband staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt zijn belasting aftrekbaar. Het kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Voor details neem contact op met je belastingadviseur.

Klaar voor de start

arrow_drop_up arrow_drop_down