mismatch verkleinen werk

kans op mismatch verkleinen

De arbeidsmarkt is continu in beweging. En er is meer aanbod dan ooit te voren. Waardoor solliciteren op een baan die wel leuk lijkt, snel gedaan is.

Er zit echter een addertje onder het gras. Je kunt ook té snel solliciteren.


De gevolgen van té snel solliciteren kunnen zijn:

❌ Spijt, want het spreekwoordelijke 'gras bij de buren was toch niet veel groener'.

❌ Tijdens het sollicitatieproces blijkt dat je jouw motivatie en meerwaarde niet goed kunt onderbouwen, waardoor jouw sollicitatie-inspanningen niet succesvol zijn.

 ❌ Je solliciteert en je wordt aangenomen MAAR op een functie dat achteraf toch minder goed bij je paste als gehoopt, waardoor je 'vast zit' aan een nieuwe toch niet zo'n leuke baan.

❌ De werkzaamheden leveren je te weinig voldoening en uitdaging en de functie past toch niet goed bij de talenten die je bezit en in wilt zetten waardoor je werkplezier, voldoening en uitdaging ver te zoeken zijn.


Met andere woorden er is een mismatch tussen jou en de functie. Dit wil je niet. Toch?

Waaruit bestaat jouw ideale baan?

Voordat je een andere baan kiest, is het goed om te onderzoeken waaraan jouw nieuwe baan moet voldoen. Je wilt waarschijnlijk een baan die beter bij je past of meer uitdaging biedt, meer werkgeluk en plezier geeft en of meer voldoening, erkenning en waardering oplevert.


Maar welke factoren zorgen hiervoor in jouw ogen?


Onderzoek deze factoren eerst!

📌 Welke activiteiten vind je echt leuk om te doen en komen daarin je talenten ook volledig aan bod? 

📌 Waarom doe jij wat je doet en welke werkwaarden vind jij belangrijk?
📌 Welke voorwaarden stel je aan je werk en je werkomgeving? 

📌 Welke interesses heb je en kun je die ook combineren met een interessante functie?

📌 Welke kwaliteiten, competenties en vaardigheden heb je en laten jouw meerwaarde zien?


en niet te vergeten:

📌 Waar word je werkgelukkig van?

Loopbaan Pitstop

De loopbaan pitstop

De Loopbaan Pitstop is een online training met praktische vragen en opdrachten die jou helpen met het verkrijgen van een duidelijk beeld van de baan en werkomgeving die het beste bij jou past. De kans op een mismatch wordt nihil.


Daarnaast krijg je toegang tot een Interesse en Competentietest. Deze is gekoppeld aan een beroependatabase. Het interessante hieraan is, is dat je passende beroepen te zien krijgt die wellicht geheel buiten je referentiekader liggen. Dit verbreedt je eigen scope.


  • De database geeft informatie per beroep over welke kennis, vaardigheden en competenties je moet beschikken om een bepaalde functie goed te kunnen uitoefenen. Het geeft daarnaast inzicht in de belastbaarheid en jouw ontwikkelmogelijkheden.
  • Ook krijg je een jaar lang toegang tot een unieke vacaturedatabank waarin alle vacatures staan die je op het internet kunt vinden.


Na het door lopen van deze Loopbaan Pitstop kun jij concreet je ideale baan benoemen en motiveren waarom jij geschikt bent voor deze baan en welke meerwaarde jij te bieden hebt.

Weloverwogen keuzes kunnen maken

Nadat ik wist wat bij mij als persoon past en wat mij motiveert, heb ik heel snel inzichtelijk gekregen, via de beroepen- en vacaturedatabase, of mijn ideale banen mij ook voldoende arbeidsmarktkansen bieden, nu en in de toekomst. Op basis van die arbeidsmarktdata heb ik nu een weloverwogen keuze gemaakt op welke functie ik mij ga richten en waarin ik mezelf ga ontwikkelen.

Joyce van Asperen
Joyce van Asperen
Ik weet nu naar welk beroep in de toekomst meer vraag is

Het doorlopen van de Loopbaan Pitstop gaf mij een bevestiging van de beroepen die ik sowieso al dacht leuk te vinden. De beroependatabase liet me zien wat ik kan doen aan persoonlijke ontwikkeling om óók in de toekomst inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt.

Erik Veldman
Erik Veldman
Loopbaan Pitstop
Ga jij ook een pitstop maken?

De Loopbaan Pitstop kun je nu maken voor 497 euro

📌 Professionals die weloverwogen de keuze willen maken voor een nieuwe baan die voldoet aan de factoren die voor hem/haar belangrijk zijn. 

📌 Voor professionals die de kans willen verkleinen op een mismatch. 

📌 Voor professionals die zichzelf willen uitdagen en met een goede onderbouwing en motivatie willen gaan solliciteren.

📌 Voor professionals die een functie willen bij een organisatie die past bij wie ze willen zijn!


⭐⭐⭐⭐⭐
Klik op de link en vul je info in, dan kun je zsm starten. De vermelde investering in jezelf is excl. btw