Arbeidsmarkt facts
Gertien Beijering
03/11/2021
1 min
0

Arbeidsmarkt facts

03/11/2021
1 min
0

We krijgen maandelijks de laatste arbeidsmarktcijfers door van de Intelligence Group. Deze cijfers laten zien dat van de Nederlandse beroepsbevolking de afgelopen periode 11.5 % actief op zoek is naar een andere baan . 46.4 %  solliciteert niet actief maar houdt de arbeidsmarkt wel in de gaten en solliciteert wanneer zich interessante mogelijkheden voordoen.

Interne ontwikkelingen aanleiding om te solliciteren

De mensen die wij begeleiden geven vaak aan dat ze wat anders willen omdat de interne ontwikkelingen van hun huidige werkgever aanleiding zijn om wat anders te zoeken. Op de vraag of ze dit ook bespreekbaar hebben gemaakt bij hun leidinggevende zegt 38% dat niet te hebben gedaan.

Geen onrust of verminderde kansen intern

De reden hiervoor is divers. Men wil geen onrust veroorzaken of men wil er niet op aangesproken worden. Daarnaast willen ze niet dat hun kansen intern de organisatie negatief worden beïnvloed omdat ze aangegeven hebben dat ze zich aan het oriënteren zijn.

Vaak zijn dit ook de mensen die niet via hun werkgever bij ons een loopbaantraject aanvragen. Zij benaderen ons rechtstreeks of we komen met hun in contact nadat ze één van onze maandelijke inspiratie webinars hebben gevolgd.

Afstand met leidinggevende vergroot

Door de corona is de afstand tot een leidinggevende wel vergroot merken wij waardoor niet alles meer wordt gedeeld. Daarnaast willen ze vaak alleen vertrekken wanneer er minimaal een vaste baan of een jaarcontract tegenover staat.Nog steeds veel vacatures

Tot slot is de prognose voor het aantal vacatures nog steeds vrij hoog te noemen volgens het CBS. Dit is natuurlijk een goed teken. Daarmee wordt ook het vertrouwen in de Nederlandse arbeidsmarkt weergegeven. Het aantal vacature is nu op dezelfde hoogte als het aantal vacatures in 2017. Als we toen de vraag kregen, zijn er veel vacatures, dan hadden we volmondig gezegd ja, er zijn veel vacatures. Bepaalde sectoren staan momenteel natuurlijk onder druk.

Arbeidsmarktkansen

In het kader van duurzame inzetbaarheid is het altijd goed om eens in de zo veel tijd te kijken jwat jouw arbeidsmarktkansen zijn op basis van je huidige kennis, kunde en interesses. Meer informatie over een arbeidsmarktkansenscan vind je hier.

Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.

Reacties
Categorieën