arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een arbeidsmarktscan?
23 februari 2021 

Wat is een arbeidsmarktscan?

Arbeidsmarktscan

Een arbeidsmarktscan geeft een beeld van jouw huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Bij de berekening van jouw kansen kijkt de scan naar jouw opleidingsniveau, werkervaring, leeftijd, beroepsgroep, branche en regio. Daarnaast beïnvloedt de actuele arbeidmarktinformatie jouw arbeidsmarktkansen.

10 beroepen onderzoeken

In de scan kun je 10 beroepen nader onderzoeken. Er wordt rekening gehouden met korte en lange termijn ontwikkelingen in de beroepsgroep(en) die je kiest.

Er wordt onder andere gekeken naar het aantal openstaande vacatures en het aanbod van personeel. Daarnaast wordt er gekeken naar de vergrijzing in de beroepsgroep en het aanbod van schoolverlaters. Ook de invloed van robotisering wordt meegenomen in de uitslag van de arbeidsmarktscan.

Keuzes maken voor de toekomst

Op basis van de uitkomsten kun je keuzes maken voor de toekomst. Je kunt focus aanbrengen in jouw sollicitatieactiviteiten of de richting bepalen van je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kun je ook jouw opleidingskeuze of je persoonlijke loopbaanplanning hierop afstemmen.

Online database

Ook krijg je toegang tot een online database van actuele beroepen, opleidingen, cursussen en vacatures. Deze zeer complete database is gevuld met informatie over alle bestaande beroepen in Nederland.

Compleet inzicht

De scan geeft een compleet beeld van een functie. Zo worden de vereiste competenties toegelicht, de lichamelijke belasting weergegeven en de vereiste opleidingen en cursussen besproken.

Daarnaast kan er regionaal worden gezocht naar actuele vacatures. Je krijgt altijd een helder rapport met persoonlijke tips. Daarin staan je belangrijkste baankans vergroters. Ook vind je hierin tips waar je het beste vacature kunt vinden die overeenkomen met de functie(s) die jij zoekt.

 

Een arbeidsmarktscan geeft jou veel handige inzichten waardoor o.a. het solliciteren makkelijker wordt. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op via info@degunfactorverhoger.nl

 

Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod. Ter inspiratie geef ik regelmatig webinars. Kijk voor meer informatie op https://degunfactorverhoger.nl/webinars/
Reactie plaatsen