arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een goed CV?
27 januari 2021 

Wat is een goed CV?

Een curriculum vitae maken is best lastig, dat ervaren de deelnemers van onze CV Challenge deze week ook. Meer dan 70 deelnemers doen mee. Wat is een goed CV?

Hierbij een overzicht van de vragen die zoal voorbij komen in onze online Maak Meters community.

 

Veel gestelde vragen over een goed CV

Moet mijn motivatie voor mijn carrièreswitch in mijn CV?

Ja zeker, wanneer je een carrièreswitch overweegt dan is het goed om dit alvast in je CV onder de aandacht te brengen.

Men leest immers altijd je profieltekst. Wanneer je je switch niet benoemt dan ziet men in je CV weinig overeenkomsten met de functie waarop je solliciteert.

Je CV moet voldoende triggerend zijn om je brief uiteindelijk ook te willen lezen. In je brief heb je het over jouw motivatie voor de organisatie, de functie en jouw geschiktheid voor de functie. Jouw switch komt hier ook aan bod.

Je CV leidt je je carrièreswitch alvast in. Hier vertel je over jouw reden en jouw motivatie voor de switch. Daarnaast laat je in je CV zien welke vaardigheden, ervaring, opleiding en capaciteiten bijdragen aan een succesvolle verandering van functie.

Hoe maak ik een relevant cv wanneer ik een carrièreswitch overweeg?

Wanneer je nu richt op een totaal andere baan dan waar je ervaring in hebt, is het goed om te kijken welke vaardigheden, competentie en kwaliteiten in je toekomstige baan gevraagd worden. Kijk vervolgens welke capaciteiten, vaardigheden, competenties en kwaliteiten je al bezit en hoe deze tot uiting zijn gekomen in je vorige functie.

Leg dan in de uitleg van jouw werkervaring de nadruk op jouw relevante vaardigheden, capaciteiten en kwaliteiten ipv op de werkzaamheden, de taken en verantwoordelijkheden. Die zijn waarschijnlijk minder relevant voor jouw toekomstige functie.

Ook kun je benoemen hoe je communiceert en hoe je je gedraagt in bepaalde situaties. Steeds gericht op de toekomstige functie. De ander moet een beeld van jou krijgen. Je moet triggeren. Daarnaast leg je natuurlijk jouw motivatie voor jouw carrièreswitch uit in je profiel.

Zorg sowieso dat de tref/zoekwoorden die een recruiter gebruikt in een vacaturetekst terugkomen in jouw CV. Dit zorgt voor een snellere herkenning door de recruiter en match met een ATS systeem wanneer ze een ATS systeem gebruiken.

Moet ik mijn geboortedatum ook noemen in mijn cv?

Jazeker dat adviseer ik wel.

Een recruiter wil basis informatie en wanneer jij je geboortedatum niet noemt moet een recruiter zoeken. Dan kijkt hij bijvoorbeeld naar je werkervaring of wanneer je je opleidingen hebt afgerond. Daarnaast kan het irritatie opwekken. Je bent zo oud als je bent! Wees daar trots op en laat juist je senioriteit naar voren komen in je CV.

Wanneer je je geboortedatum weglaat, denken de meeste recruiters al dat je ouder bent want jongere werkzoekenden noemen hun geboortedatum over het algemeen wel in hun CV.

Hoe ouder, hoe meer werkervaring. Dat past toch niet op 2 A4-tjes?

Klopt als je ouder bent heb je meer te melden. Echter alle werkervaring van 10 jaar of langer geleden, kun je kort en bondig benoemen. Eventueel kun je functies en werkzaamheden samenvoegen. Zeker wanneer er bijvoorbeeld een functienaam wijziging is geweest maar inhoudelijk de functie bijna niet veranderd is.

Ook wanneer bijvoorbeeld een samenvoeging van verschillende kantoren heeft plaatsgevonden en de organisatie anders is gaan heten, hoeft dat niet apart benoemd te worden. Dit kun je allemaal benoemen onder de nieuwe organisatienaam.

De werkzaamheden ouder dan 10 jaar zullen minder te vergelijken zijn met de werkzaamheden van nu.

De afgelopen tien jaar zijn er veel wijzigingen geweest, zowel vakinhoudelijk als op ICT gebied en met regels en richtlijnen. Denk daarnaast ook aan jouw ontwikkelde competenties en vaardigheden.

Daarom is juist de laatste 10 jaar belangrijk om uitgebreid te benoemen. Leg de nadruk in je CV op alle relevante skills, werkheden en beschikbare kennis.

Oudere werkervaring kun je soms ook samenvoegen. Je krijgt dan bijvoorbeeld de tekst (Fictief):

1981 – 2002 KPN, werkzaam geweest in meerder functies waaronder……(hier benoem je de functienamen)
Of
1981 – 2002 Meerdere werkgever waaronder … , …. En …..(namen organisaties)
Werkzaam geweest in de volgende functies………(functienamen)

Recruiters gaan in 10-20 seconden echt niet meer bekijken dan 2 pagina’s. Vaak scannen ze in een eerste selectie ronde alleen de eerste pagina van je CV. Dus gebruik max. 2 pagina’s.

Tijdens het maken van een goed CV moet je ook de kunst van het weglaten beheersen. Wat is noodzakelijk om uitgenodigd te worden voor een gesprek? Dat zet je op je CV.

EXTRA TIP: plaats je CV ook in het stukje uitgelicht op je LinkedIn profiel. Dan is je CV ook te downloaden voor recruiters die jouw profiel bezoeken. Laat eventueel je adres gegevens achterwege.

Hoe maak je periodes van (langdurige) werkloosheid zichtbaar in je cv?

Wanneer je met jaartallen werkt zonder maand aanduidingen zijn korte periodes van werkeloosheid minder zichtbaar en hoef je ze niet specifiek te noemen.

Met jaartallen werk je doorgaans wanneer je langere tijd bij een werkgever hebt gewerkt.

Wanneer je veel baanwisselingen hebt gehad, werk je vaak wel met maand aanduidingen. Wanneer je dan een langere tijd werkeloos bent geweest, dan kun je er melding van maken. Dan benoem je de zaken die je in die tijd van werkloosheid hebt gedaan. Denk aan het volgen van een opleiding, loopbaanheroriëntatie etc. Daarnaast benoem je wat voor inzicht je dit heeft opgeleverd.

Je kunt ook een tijd uit de roulatie zijn geweest door bijvoorbeeld medische oorzaken. Je zou dan kunnen benoemen dat je om persoonlijke redenen een sabbatical hebt gehad. De exacte reden hoef je niet te noemen en werkgevers mogen ook niet naar de exacte reden vragen.

Weet wel dat men het aan kan stippen in een sollicitatiegesprek, bijvoorbeeld: Kun je iets over deze periode vertellen? Dat mogen ze wel vragen. Het is dan aan jou wat je wel en niet kwijt wilt. Nogmaals je hoeft niet inhoudelijk er op in te gaan. Houd het oppervlakkig wanneer je er niks over kwijt wilt. Bereid je echter wel voor op de vraag, zodat je voor je zelf alvast bepaald wat je er wel en niet over wilt vertellen. Liegen mag niet.

Heb je bijvoorbeeld een burnout gehad dan zou je kunnen aangeven welke positieve inzichten je hebt gekregen en hoe het je heeft veranderd.

Dit straalt zelfkennis uit en reflectie. Dit wordt als positief beschouwd.

Hoe zorg je ervoor dat je Linkedin informatie overeenkomt met je steeds aangepaste CV?

Als het goed is richt je je op een bepaald soort functie (met specifieke functienamen). Op je LinkedIn profiel benoem je in je profielomschrijving ook wie je bent, waar je voor staat, welke meerwaarde je te bieden hebt, wat je zoekt (hier benoem je een aantal functies) en waarom je zoekt wat je zoekt.

Je LinkedIn profiel is dus iets algemener en uitgebreider dan je CV. Je CV is een aangepaste samenvatting van je LinkedIn profiel en specifieker en gedetailleerder gemaakt voor een bepaalde vacature.

De functie benamingen op je LinkedIn profiel en op je CV horen overeen te komen. Want je richt je immers op een bepaalde functie / functiegroep.

Je LinkedIn is dus absoluut niet een beknopt CV. Eerder andersom. Een CV is een beknopte weergave van jouw LinkedIn profiel!

Meld je in een CV ook dat je bereid bent om eventueel opleidingen te volgen die nodig zijn?

Nee dat benoem je in je motivatie brief. Je CV gaat over het verleden tot nu en jouw motivatie brief gaat over de toekomst. Dus jouw motivatie om bij een organisatie te willen werken in de functie die ze aanbieden.

Wat is een relevante referentie voor in je CV?

Relevante referentie voor in je CV mogen niet te oud zijn. Ze moeten inhoudelijk relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert en het liefst het afgelopen jaar gegeven.

In je CV hoef je maar 1 referentie uit te schrijven. Daarbij vermeld je ook de naam van de gever en de functie die hij of zij uitoefent.

Wanneer je referentie ook op jouw LinkedIn profiel staat dan vergroot het je betrouwbaarheid. Want je kunt zelf geen aanbevelingen op je profiel plaatsten, alleen een gever kan de tekst voor jouw aanbeveling schrijven. Dit maakt de referentie ook betrouwbaar. Neem daarin in je CV de link op naar jouw LinkedIn profiel zodat ze de referentie kunnen verifiëren.

Een goed LinkedIn profiel heeft minimaal 5 relevante en dus ook recente aanbevelingen. Hierdoor komt je profiel ook hoger te staan in de zoekresultaten op LinkedIn.

Wat benoem je bij je werkzaamheden in je CV?

- Benoem hier puntsgewijs wat je werkzaamheden, je bevoegdheden en je taken zijn.
- Benoem eventuele programma’s of specifieke skills die je in je werk gebruikt.
- Benoem resultaten die je hebt bereikt.
- Benoem aan welke projecten je hebt deelgenomen.
- Wees zo uitgebreid mogelijk en voorkom afkortingen en bedrijfsterminologie.
- Heb je meer dan 1 werkervaring die relevant is, begin dan met de meest recente werkervaring, daarna degene uit het verleden.

Gebruik eventueel de logo van de werkgever

Let daarnaast op jouw functiebenaming. Is jouw functienaam heel bedrijfs- of branche specifiek, kijk dan ook of je jouw functienaam met een algemenere functienaam kunt omschrijven. Zo zorg je voor meer herkenning bij de lezer van jouw CV.

Voorbeeld:
Een intern accountmanager komt qua functie inhoud overeen met een officemanager. De functienaam officemanager spreekt veel meer tot de verbeelding bij veel mensen. Gebruik dan die functienaam. Dit zorgt voor herkenning.

Hoe omschrijf ik mijn meerwaarde in mijn CV?

Je meerwaarde zit niet alleen in je kwaliteiten maar ook in hoe jouw kwaliteiten tot uiting laat komen in je vaardigheden en in je werk. Benoem in je profiel hoe je zaken aanpakt. Een motto kan daarvoor een inleiding zijn.

Jouw meerwaarde kun je ook terug laten komen in jouw referenties. Wanneer je anderen om referenties vraagt kun je specifiek vragen of ze jouw meerwaarde willen omschrijven.

Tot slot kun je ook een Talentenfeedback formulier inzetten. Inventariseer bij mensen die jou goed kennen, wat zij van je vinden en wat jouw talenten zijn. Gebruik de terugkoppeling in je CV.

Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod. Ter inspiratie geef ik regelmatig webinars. Kijk voor meer informatie op https://degunfactorverhoger.nl/webinars/
Reactie plaatsen