5 tips om online zichtbaar te blijven in jouw netwerk
30 januari 2018 
in Blog
1 min. leestijd

5 tips om online zichtbaar te blijven in jouw netwerk


Jouw zichtbaarheid in je netwerk is natuurlijk altijd belangrijk. Als werkzoekende is het nog belangrijker want je wilt immers dat er aan jou gedacht wordt wanneer er in de omgeving van jouw netwerk een geschikte vacature vacant komt.

We hebben het al eerder gezegd: je hebt minimaal 5 tot 8 contactmomenten nodig om een gunfactor te krijgen. Een gedeelte van deze contactmomenten kunnen online zichtbaarheidsmomenten zijn.5 tips om online zichtbaar te blijven:  • Informeer connecties die je hebt gesproken over de laatste stand van zaken en vertel wat de tips die ze jou hebben gegeven, inmiddels hebben opgeleverd. Dit wordt zeer op prijs gesteld maar wordt vaak vergeten!
  • Ga vanuit jouw expertise actief deelnemen aan groepen van vakgenoten. Deel vooral je kennis met anderen en ga de interactie aan. Mocht daar een leuk mailcontact uit voortkomen, laat dan ook weten dat je open staat voor een nieuwe functie.
  • Maak connecties met mensen bij organisaties waar jij graag wil werken. Ook hier draait het om het persoonlijke contact en de verbinding die je in je bericht kunt maken.Ga op zoek naar de gezamenlijkheid. Stuur altijd uitnodigingen mét een persoonlijke uitnodigingstekst.
  • Maak proactief verbindingen in je netwerk. Stel relaties die elkaar niet kennen maar voor wie het wellicht wel interessant is om elkaar eens te ontmoeten aan elkaar voor. Klikt dit en kunnen ze iets voor elkaar betekenen, dan zullen ze hun ogen en oren nog beter voor jou open houden.
  • Mijn laatste tip is een inkopper: vind statusupdates van anderen interessant en reageer met een mening of een compliment. Ze zullen dan eerder geneigd zijn dit ook bij jou te doen. Doe dit echter wel alleen wanneer je de informatie ook echt hebt gelezen en interessant vindt. Men kan jou namelijk ook aanspreken op de updates die je interessant vindt of deelt.

Wat is jouw uitdaging bij het solliciteren? Mail het ons, we helpen je graag verder info@degunfactorverhoger.nl

Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.


Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod.
Reactie plaatsen