Know-Like-Trust: relaties opbouwen kost tijd
17 juni 2018 
in Blog
1 min. leestijd

Know-Like-Trust: relaties opbouwen kost tijd


Know - Like - Trust - De GunfactorVerhogerKnow-Like-Trust:
Vaak wordt vergeten dat het opbouwen van een waardevolle relatie tijd kost. Je doorloopt onbewust drie fasen: de Know-, Like- en Trust- fase:
Know:• In de Know-fase leer je de ander beter kennen. Wat is het voor persoon? Wat doet de ander? Wat kan hij? Wat zeggen mijn warme relaties over deze persoon? Wanneer je de ander een beetje beter hebt leren kennen, bepaal je onbewust of je iemand mag of niet. Wanneer je een positief beeld van de ander hebt gekregen, stroomt hij door naar de Like-fase.Like:• In de Like-fase ga je veelal op zoek naar gemeenschappelijkheden. Uit mijn onderzoek blijkt dat wanneer je zaken met de ander deelt – zoals interesses, relaties, achtergrond, zienswijzen, dezelfde levensfase, hobby’s of bijvoorbeeld dezelfde opleiding – er makkelijker een klik ontstaat en gesprekken soepel verlopen. Wanneer je iemand aardig vindt, sta je meer open voor de ander en zijn verhaal. Daarnaast herken je jezelf doorgaans sneller in de ander, wat vertrouwen oproept.Trust:• In de Trust-fase heb je vertrouwen in de ander en ook in zijn kunnen. Hij lijkt immers op jou en jij vertrouwt jezelf ook. Hij heeft natuurlijk zijn unieke specialiteiten, zienswijzen en handelwijzen en dit spreekt je aan. Je hebt er vertrouwen in dat wanneer jij iemand nodig hebt op zijn vakgebied, hij degene is die jou het beste resultaat kan geven.Dit is een terugkerend proces bij elke nieuwe relatie die je aangaat. Dit geldt voor jou en ook voor de ander: die persoon doorloopt hetzelfde proces met jou in de hoofdrol.Meer weten?Wil je hier meer over weten of hoe je invloed kunt uitoefenen op het behouden van een goede en duurzame relatie?
Bel of mail ons vrijblijvend: 06-29 395 541 / info@degunfactorverhoger.nl of vul ons contactformulier in.

Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.


Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen!Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken.Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod.
Reactie plaatsen