hoe je het geloof in eigen kunnen vergroot

Laatst had onze zoon Dinand van 10 zijn eerste zwemwedstrijd. Veel geloof in eigen kunnen had hij op dat moment niet. Hij moest 3 x 50 meter zwemmen (rugslag, schoolslag en vrije slag).

Doodzenuwachtig en stil zat hij aan de kant tot dat hij werd omgeroepen om zich klaar te maken.

Wij-gevoel

Wedstrijdzwemmen is een individuele sport maar wat een wij-gevoel heerst er wanneer ze elkaar bij elke race aanmoedigen waardoor de ene na de andere PR's sneuvelden.

Dinand, Dinand, Dinand! Je kunt het!

En zo gingen aan het eind van de middag 2 gouden medailles 🥇🥇mee naar huis. Dinand werd gedragen door het team waardoor hij boven zichzelf uitsteeg. Vol trots en fier rechtop stond hij 's avonds bij opa en oma in de woonkamer om zijn plakken te laten zien en zijn succes te vieren. Hij noemde ook het team, de aanmoediging en de sfeer.

Dit doet aanmoediging: het geloof in eigen kunnen vergroten.

In het werk gaat dat precies zo. Naast dat elke senior teamcoachende taken heeft en elke leidinggevende individuele teamleden coacht wil ik je triggeren om ook eens na te denken over hoe je en op welke momenten je als team een individuele collega zou kunnen aanmoedigen waardoor degene boven zichzelf uitstijgt. 

Wie zou deze aanmoediging wel eens nodig kunnen hebben?

Iedere medewerker heeft wel iets waar degene wat aanmoediging in kan gebruiken en waardoor bepaalde doelen of resultaten ineens wel binnen handbereik zijn.

Voorbeelden

Wanneer je dit al doet, ben ik heel benieuwd naar je voorbeelden. Zou je die dan eens met me willen delen? Dit zou ik erg waarderen. Thanks alvast!

Oktober Team Taart

Over toejuichen en boven jezelf uitstijgen gesproken.... oktober is de Oktober Team Taart Maand bij ons. Dit houdt in dat iedere medewerker die in oktober een individueel coachtraject bij ons start, voor zijn of haar hele team een Oktober Team Taart ontvangt.

Waarom? Persoonlijke ontwikkeling en groei moet gevierd worden want dit zorgt voor een positief effect in het hele team. Denk eens aan nieuwe inzichten, meer werkplezier, meer voldoening en dit wordt allemaal onderling gedeeld.

Dus als je ook zin hebt in taart 😉 en je hebt nog collega's die hun IZB dit jaar nog willen inzetten voor een loopbaan of ontwikkelvraagstuk, verbind ons aan elkaar en dan staat er binnenkort een Oktober Team Taart bij jullie op de afdeling. 🎂


Of neem zelf contact met me op wanneer dit voor jou geldt. Klik dan hier