hoe vind ik een baan die echt bij mij past?

Hoe vind ik een baan die écht bij me past? 

Ken je dat? Je bent uren aan het scrollen op allerlei banensites, maar vindt steeds net niet de vacature die perfect bij jou past. Of je hebt een kennismakingsgesprek gehad, maar bent afgewezen. De klik was er toch niet. Waarom is het zo lastig om als slimme en talentvolle kandidaat de juiste baan te vinden? In dit artikel lees je een aantal praktische tips uit die jou op weg helpen om de baan te vinden die helemaal bij jou past. 

Slim zoeken en gevonden worden door recruiters

Zoeken op Indeed en LinkedIn en gevonden worden door de juiste organisaties, begint met de manier waarop jij jezelf presenteert op de digitale platforms. Kies voor een professionele profielfoto (dus geen vakantiefoto!) tegen een neutrale achtergrond, waarop je vriendelijk, maar niet uitbundig lachend kijkt. 

Wees in je biografie vooral duidelijk over de waarde die jij toevoegt voor een organisatie en wat je voor ze kunt betekenen, in plaats van wat jij zoekt. Wees daarbij zo concreet mogelijk. Houd daarnaast je profielen op vacaturesites en LinkedIn up-to-date. 

Gebruik daarnaast bepaalde keywords in je biografie of kopregel op LinkedIn waar recruiters vaak op zoeken. Bijvoorbeeld: online marketeer, Java developer, directiesecretaresse enzovoorts. Dit zorgt ervoor dat jouw profiel beter wordt gevonden.

Wees ook duidelijk in wat je precies zoekt. Mensen zullen zich dan sneller tot je richten als zij een passende functie voor jou voorbij zien komen. Geef aan hoeveel uren je wil werken, in welke branche en in welke regio je het liefst werkzaam bent. 

Waarom is het belangrijk dat je jezelf goed kent?

Om ervoor te zorgen dat jijzelf of anderen voor jou de juiste functie vinden, is het belangrijk dat je precies weet wie je bent en wat je zoekt. Maak voor jezelf inzichtelijk wat jouw kwaliteiten, talenten, vaardigheden én (last but not least!) je ontwikkelpunten zijn. 

Uiteraard is het van belang om verder te kijken dan je kwaliteiten en talenten. Op welke manieren vind je het prettig om te communiceren en samen te werken? In wat voor bedrijfscultuur kom jij het beste tot je recht? Door ook kaders over zulke onderwerpen voor jezelf te definiëren, kun je gerichter zoeken in alle vacatures die het internet rijk is. 

Jouw motto

De volgende tip is om een motto te bedenken die jouw talenten en kwaliteiten body geven. Een motto geeft namelijk richting aan jouw handelen. Zo kun je bijvoorbeeld in je cv zeggen dat je ondernemend, communicatief vaardig en daadkrachtig bent. Een goed motto dat hierbij past is bijvoorbeeld: 

“Waar een wil is, is een weg en laat dat zien.”

Het voordeel hiervan is dat de ander jouw kwaliteiten interpreteert vanuit jouw referentiekader in plaats vanuit zichzelf. Met een goed motto leert de ander jou beter kennen en dat verkleint de kans op mismatches.   

Wat voor soort baan zoek je? 

Wil jij de juiste match met een nieuwe werkgever vinden? Dan moet je zeker de volgende zaken helder in kaart brengen. Wij helpen je met het opmaken en helder bepalen van:  

  • een LinkedIn-profiel met de juiste zoektermen. Recruiters zoeken op functietitels. Als je een heldere functietitel formuleert, wordt je ook door de juiste mensen gevonden. 
  • jouw kwaliteiten, talenten, vaardigheden en ontwikkelpunten 
  • jouw motto
  • de functie die bij je past 
  • jouw kernwaarden.  

Ga vandaag nog aan de slag met ervaren loopbaancoaches die jou hierin bijstaan en vind snel de baan die bij je past. Stuur vrijblijvend een app naar Gertien Beijering of bel ☎️ 06-29395541 of mail : gertien.beijering@degunfactorverhoger.nl

Download voor meer interessante tips 1 (of meerdere😉) van onze e-books via deze link.

Reactie plaatsen