arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat doe je wel of niet als je intern wilt gaan solliciteren
3 maart 2019 
in Blog

Wat doe je wel of niet als je intern wilt gaan solliciteren

Dit is een vraag die we van Erica ontvingen via LinkedIn. Ze wilde graag tips ontvangen om zich zichtbaar te maken bij een andere afdeling waar sommige haar wel en anderen haar niet kenden.

Onze 7 tips zijn ook voor jou interessant als je intern wilt gaan solliciteren binnen je huidige werkgever of afdeling;  1. Benader een interne functie als een externe functie. Neem contact op met de manager van de afdeling om aanvullende vragen te stellen over de functie.
  2. Gebruik dezelfde opbouw als een sollicitatiebrief. Adresgegevens, namen en functienaam wordt volledig uitgeschreven.
  3. Geef je motivatie aan voor het bedrijf of bepaalde vestiging. Waarom zie jij jezelf daar de komende jaren nog steeds werken?
  4. Motiveer je interesse voor deze functie. Waarom spreekt juist deze functie bij je huidige werkgever je aan?
  5. Wat is jouw meerwaarde? Weet wat je kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen zijn. Ga er niet vanuit dat mensen je voldoende kennen om dit al bij jou te beoordelen, dus voedt ze.
  6. Denk na in hoeverre ‘kennen’ ze je, wanneer ze je naam weten en je af en toe voorbij zien lopen of spreken bij het koffiezetapparaat? Wat zegt dat over jouw motivatie en jouw toekomstbeeld.
  7. Hou de opening en afsluiting van je brief formeel.

Vaak gaan mensen de fout in door geen volledige sollicitatiebrief te zenden aangezien men denkt dat men je wel kent of je een prima collega vinden. Echter hebben manager of een team vooraf al in kaart gebracht wat voor soort nieuwe collega het beste in het team zou passen.

Voorkom aannames door een gunverhogende en verbluffende sollicitatie, ook wel motivatie brief te zenden!

Heb jij een sollicitatie of netwerkvraag aan ons? Neem gerust contact met mij op! We zijn maar 1 berichtje van je verwijderd of stel je vraag via ons contactformulier.

Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod. Ter inspiratie geef ik regelmatig webinars. Kijk voor meer informatie op https://degunfactorverhoger.nl/webinars/
Reactie plaatsen