De 1ste indruk bepaalt jouw kansen

Tijdens een sollicitatieprocedure heb je diverse contactmomenten met een toekomstig werkgever. De manier waarop jij je tijdens deze contactmomenten presenteert, bepaalt jouw kansen op die nieuwe baan. Het is daarom van ontzettend groot belang om je beste beentje voor te zetten tijdens dit proces. 


Wanneer er eenmaal een eerste indruk van jou is, zal in elk volgend contactmoment naar een bevestiging gezocht worden.

Bepaal welke boodschap je wilt uitdragen in jouw sollicitatie uitingen en zorg dat ze elkaar aanvullen en versterken.

ik wil meer informatie

Hoe zou het zijn, wanneer je...

✓ een checklist hebt waarmee je kunt bepalen of een vacature bij je past ja of nee.

✓ precies weet wat je moet vragen wanneer je een organisatie belt naar aanleiding van een fantastische vacature.

✓  meerdere cv formats hebt die je zo kunt invullen waardoor je 100% zeker bent dat alle belangrijke informatie in je cv staat.

✓   de opbouw van een perfecte motivatiebrief hebt waardoor je zeker weet dat jouw motivatie opvalt bij een recruiter 

✓  weet hoe je online op de beste manier kunt solliciteren en je een checklist hebt voor het maken van een videosollicitatie.

 ✓  meer dan 90+ oefensollicitatievragen hebt zodat je je 100% kunt voorbereiden op jouw sollicitatiegesprek.

✓ weet hoe je effectief netwerkgesprekken kunt voeren en hierdoor jouw kansen op een nieuwe baan kunt vergroten

✓ naast dit alles krijg je ook tips over intern solliciteren, gebruik van kleur, kleding en nog veel meer!

Sollicitatie vaardigheden

Online sollicitatievaardigheden

In de online sollicitatievaardigheden cursus word je aan de hand van videolessen, podcasts, checklisten en opdrachten geleerd hoe je jouw sollicitatieskills verder kunt ontwikkelen. Je leert alle tips en tricks waardoor jij weet welke stappen je kunt zetten wanneer jij een vacature ziet waar je graag op wilt solliciteren. 


Je weet welke inhoudelijke vragen je kunt stellen voordat je gaat solliciteren zodat jij extra informatie krijgt die een andere sollicitant niet heeft wanneer hij solliciteert. Hierdoor kun jij er voor zorgen dat jouw cv en brief inhoudelijk nog sterker worden omdat ze aangesloten zijn op wat de organisatie vraagt. Hierdoor vallen ze op en krijgen ze meer aandacht en vergroot je de kans dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. 


Ook jouw gespreksvaardigheden worden in deze cursus versterkt waardoor je tijdens gesprekken jezelf goed weet te presenteren en duidelijk weet te maken wie je bent en welke meerwaarde je te bieden hebt.

Solliciteren waarmee begin je

Focus tijdens het solliciteren

Heel vaak horen wij als loopbaancoaches dat sollicitanten op alles solliciteren om maar geen kansen op een baan te missen. Ze verspillen hun tijd met solliciteren op banen die niet bij ze passen. Dit is zonde. Herken je dit?


Wij geloven erin dat je juist moet kijken naar jouw motivatie. Wat motiveert jou en wat hebben organisaties te bieden. Daar kom je achter wanneer je goede inhoudelijke vragen weet te stellen aan een organisatie over de vacature die ze open hebben staan en hun werkwijze in het algemeen. Een dergelijk gesprek levert zo veel info op. Wanneer je enthousiaster bent dan voor het gesprek dan kun je gaan solliciteren.


Alle info die je hebt vergaart, kun je gebruiken om jouw motivatie onder woorden te brengen zodat jouw brief, cv en presentatie in lijn liggen met jouw enthousiasme voor de functie. Dit voelt de lezer waardoor hij extra getriggert is en aandachtiger naar jouw sollicitatie gaat kijken. Dit vergroot jouw kansen op een gesprek.


Zowel het voeren van sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken blijft een spannende bezigheid. Een goede voorbereiding is het halve werk, hierdoor kom jij niet met je mond vol tanden te staan en laat jij de indruk achter die jij wilt.


Tijdens de online training krijg je praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Extra mogelijkheden hoe ik mijn vaardigheden kan verbeteren

'Praktische handvatten, handige formats en leerzame lessen. Het geeft mij extra mogelijkheden en inzichten in hoe ik mijn sollicitatievaardigheden kan verbeteren. Mijn sollicitatiegesprekken gaan sindsdien een stuk beter. Aangenomen tijdens mijn tweede gesprek.'

Angelique
Ik solliciteerde op alles wat los en vast zat, nu niet meer

"Toen ik mijn baan kwijt raakte, solliciteerde ik op alles wat mij enigszins interessant leuk. Ik heb mij nooit echt verdiept in de organisatie en ik schreef gewoon. Nu ik weet hoe ik een vacature kan scannen op geschiktheid en goede vragen weet te stellen, solliciteer ik niet meer nutteloos maar gericht. Hierdoor ben ik veel gemotiveerder. Dit komt tot uiting in alles wat ik doe. De cursus heeft mijn ogen geopend."

Wendy
Sollicitatie vaardigheden
Maak Meters

Sollicitatievaardigheden

In deze online sollicitatievaardigheden leer je alles wat je moet weten om succesvol te kunnen solliciteren.

Van het bellen n.a.v. een vacature tot aan het sollicitatiegesprek. Van netwerken tot gebruik van kleur en kleding.

197

Klaar voor de start