Als werkzoekende wil je graag een baan die bij je past, ook qua werkomgeving.

Je wilt niet steeds afgewezen worden en te horen krijgen dat je 1 van de vele sollicitanten was. Ik sprak laatst een organisatie en daar hadden 1.432 sollicitanten gereageerd op één functie. De kans dat je als sollicitant wordt uitgenodigd voor een gesprek is dan nihil. Organisaties willen ook niet zoveel reacties want dat kost veel tijd en dus geld. Daarom hebben organisaties tegenwoordig een efficiëntere en effectievere manier gevonden om hun vacatures in te vullen. Een manier waarop ze met gemotiveerde werkzoekenden in contact komen en waarbij ze zelf al in een vroeg stadium kunnen kijken of er een match is, zonder dat er een sollicitatieprocedure aan te pas komt. Het netwerk voorziet organisaties en hun recruiters  van  werkzoekenden die ook oprecht geinteresseerd zijn in hun organisatie."


75% van de vacatures worden tegenwoordig via het netwerk ingevuld, de overige 25% van de vacatures worden ingevuld door vacatures die in de massa op het internet worden gedeeld.

ik wil meer informatie

Ben jij het ook zat dat je steeds wordt afgewezen?

Hoe zou het zijn


✓  wanneer je kunt werken bij een organisatie naar eigen keuze, in een functie die jou op het lijf geschreven is

✓  dat je op meerdere momenten jezelf kunt presenteren in plaats van alleen in een cv en in een brief

✓  dat je netwerk jou attendeert op leuke vrijgekomen functies en een kennismakingsgesprek zo gemaakt is

✓  er al een bovengemiddeld vertrouwen in jou is ontstaan omdat anderen zich lovend over jou hebben uitgelaten

✓ je online presentatie jouw kennis, kunde en meerwaarde en jouw persoonlijke boodschap de ander triggert 

 ✓  er doorgaans minder gekeken wordt naar leeftijd, ervaring en opleiding maar juist naar de persoonlijke klik en interactie

✓  je de baan gegund wordt op basis van jouw persoonlijkheid en voorkomen


"In mijn loopbaancoachingspraktijk vinden ook veruit de meeste werkzoekenden een baan via hun opgebouwde netwerk."


Een afspraak was zo gemaakt!

"Na het updaten van mijn profiel en het uitnodigen van mensen binnen organisaties waar ik graag zou willen werken, zat ik binnen 1 week met iemand om tafel die ik via LinkedIn had leren kennen. Zij heeft mij doorverwezen naar een waardevol contact uit haar netwerk. ”

Emiel Bos, 43 jaar 
2.5 maand later heb ik een nieuwe baan 

"Ik was eerst sceptisch over de meerwaarde van LinkedIn. Ik ben geen netwerker. Nu 2.5 maand later heb ik een nieuwe baan dankzij mijn netwerk op LinkedIn"

Margriet Meijer, 60 jaar
Mijn kijk heeft het veranderd." 

"Ik vind de kijk van Gertien Beijering

op het vinden van een 

passende baan verfrissend, 

Mijn kijk heeft het veranderd." 


Jantine de Jong

Optimaal profiel

Wanneer mensen je naam googlen, willen ze meer van je weten. Ze willen een indruk van je krijgen. LinkedIn wordt bovenaan in google weergegeven en wordt zeker zakelijk, altijd gebruikt.

Een optimaal gevuld profiel zorgt ervoor dat bezoekers van jouw profiel een goede eerste indruk krijgen van jou waardoor ze jou op de juiste waarde gaan inschatten. Het vertrouwen in jouw kennis, kunde en de meerwaarde die je te bieden hebt, zal door een goede eerste indruk ook toenemen. Daarnaast zorgt een optimaal gevuld profiel ervoor dat je zichtbaarheid in de zoekresultaten op LinkedIn wordt vergroot. Organisaties en recruiters gebruiken LinkedIn als zoekmachine voor het vinden van nieuw personeel. De eerste indruk die je ook hier achterlaat, is van doorslaggevend belang. Het mooie is, je hebt zelf invloed op de inhoud van je profiel en dus op de indruk die je achterlaat. Aan de hand van uitlegvideo's leer je exact hoe je jouw profiel kunt verbeteren.

Zichtbaarheid vergroten

Je hebt doorgaans 5-8 contactmomenten nodig om een hoge gunfactor te krijgen. 

Koud bellen is tegenwoordig NOT done. 

Via LinkedIn kun je op een hele laagdrempelige manier je netwerken opbouwen, contacten onderhouden en contacten leggen met organisaties waar jij graag zou willen werken. LinkedIn is een netwerkplatform. Mensen die actief zijn op LinkedIn staan ook open om te netwerken.

Hoe je op een effectieve en gunfactorverhogende manier je zichtbaarheid in je netwerk kunt vergroten, leer je stap voor stap in deze training.

Solliciteren en LinkedIn

Solliciteren en LinkedIn gaan tegenwoordig hand in hand. LinkedIn speelt daar goed op in door  speciale tools voor sollicitanten aan te bieden. Daarnaast zijn er ook praktische weetjes die jouw kansen om gevonden te worden door recruiters en organisaties enorm vergroten.

Natuurlijk komen deze ook aan bod en zullen ze aangevuld worden zodra Linkedin met nieuwe trucjes komt.

Online training

De online training bestaat uit 4 modules en 26 lessen. Je wordt middels video's en podcasts meegenomen in de wereld van LinkedIn. De training is speciaal gemaakt voor werkzoekenden en zal je daarom meenemen in praktische tips en bruikbare handvatten die je gelijk kunt toepassen op jouw profiel. Daarnaast leer je hoe je LinkedIn optimaal kunt gebruiken richting de arbeidsmarkt. 

Doordat de LinkedIn training online is, kun je er mee aan de slag op momenten en plaatsen wanneer het jou zelf uitkomt. LinkedIn wordt natuurlijk steeds geupdate. Ook deze online training wordt steeds geupdate waardoor jij continue op de hoogte bent van de laatste mogelijkheden die LinkedIn werkzoekenden te bieden heeft.

Maak Meters Community

SOLLICITEREN KAN BEST EENZAAM ZIJN

Solliciteren kan soms best eenzaam zijn. Niemand waarmee je even kunt sparren welke vragen je het beste kunt stellen wanneer je een organisatie belt. Niemand die kan checken of je een goede brief hebt en of je cv jouw kwaliteiten voldoende benadrukt. Twijfels voelen, doe ik het nu goed?


Maak Meters is de online leeromgeving van de GunfactorVerhoger. De community is de plek waar je als lid kunt sparren met anderen, kennis kunt delen en tips, adviezen en feedback kunt krijgen op jouw activiteiten van onze loopbaancoaches en andere leden. 


Al je vragen kun je hier stellen en de antwoorden die je krijgt zijn voor jou als ook voor de andere leden die met hetzelfde vraagstuk zitten relevant. Samen kom je verder!


Daarnaast organiseren we regelmatig online Q & A sessies en challenges waaraan je  deel kunt nemen. Je krijgt een half jaar toegang tot de community bij deze cursus.

.

Online training LinkedIn voor werkzoekenden

Video- en podcasttraining

26 lessen

Met ondersteuning

6 maanden TOEGANG TOT DE COMMUNITY

Maak Meters is de online leeromgeving en community van de GunfactorVerhoger

Klaar voor de start

arrow_drop_up arrow_drop_down