arrow_drop_up arrow_drop_down
Een hoge gunfactor creëert een grote kans op een nieuwe baan
13 september 2020 

Een hoge gunfactor creëert een grote kans op een nieuwe baan

Als sollicitant wil je snel een nieuwe baan. Om je kansen te vergroten, moet je tegenwoordig netwerken en je eigen gunfactor verhogen.

Werk aan je gunfactor

Hoe hoger je gunfactor, hoe meer mensen jou willen helpen. De kans dat je op korte termijn een nieuwe baan vindt, wordt op deze wijze enorm vergroot.

Commitment en vertrouwen

Er zijn gemiddeld 5 tot 8 contact momenten nodig om meer dan het basisvertrouwen te verdienen. Jouw geloofwaardigheid is hierbij van groot belang omdat de ander tijdens elk contact moment zoekt naar bevestiging van het beeld dat hij eerder van je heeft gekregen.

Een hoge gunfactor ontstaat wanneer de ander een persoonlijke klik met jou ervaart. Daarnaast ontstaat een gunfactor wanneer de ander jou ziet als een betrouwbare persoon. Regelmatig contact verhoogt de kans op een klik.

Invloed op je gunfactor

Jouw eigen gunfactor is te beïnvloeden.  Je hebt immers zelf invloed op de manier waarop je handelt, communicteert en jezelf gedraagt.

Het Gunningswiel

De 8 factoren in het Gunningswiel beïnvloeden jouw persoonlijke gunfactor.

het gunningswiel

 

De as: wie je bent en wie je wilt zijn

Het is belangrijk om te weten wat je kwaliteiten, talenten en vaardigheden zijn. Daarnaast is het van belang om te weten wat jouw drijfveren zijn. Wanneer je dat weet kun je kijken wat voor baan bij je past en kun je op naar die baan.

De buitenband: de zes segmenten van je zichtbaarheid

Jouw activiteiten in de buitenband zijn gericht op het benaderen van de arbeidsmarkt. Ten eerste bepaal voor jezelf hoe je contacten wilt gaan leggen met interessante bedrijven en hoe je zorgt voor de juiste aftemming. Ten tweede ga je beslissen wat zou je kunnen doen om jezelf zichtbaar te maken bij de ander. Kijk wat normaal is in de branches en bij de organisaties waar jij wilt solliciteren. Ten derde zorg er wel voor dat je jezelf onderscheid ten opzichte van andere sollicitanten. Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te netwerken en relaties op te bouwen.  Denk erover na hoe je deze contacten warm kunt houden.

Wil je dat jouw netwerk jou helpt met het vinden van een nieuwe baan? Verdien dan hun vertrouwen, krijgt commitment en breng een gunning tot stand.

Mocht je vragen willen of meer informatie, laat het me gerust weten via gertien.beijering@degunfactorverhoger.nl

Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod. Ter inspiratie geef ik regelmatig webinars. Kijk voor meer informatie op https://degunfactorverhoger.nl/webinars/
Reactie plaatsen