arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe vind ik snel werk?
24 maart 2021 

Hoe vind ik snel werk?

‘Hoe vind ik snel werk, Gertien?’ Regelmatig wordt mij deze vraag gesteld. Ik heb geen toverformule maar wel 7 tips hoe jij je kansen om snel werk te vinden kunt vergroten.

Tip 1: Weet concreet wat je zoekt

Zorg dat je concreet weet wat voor functie(s) je zoekt en in welke branche. Vertel aan iedereen die het wil weten, wat je zoekt. Concreet en lekker duidelijk. Wanneer je specifieke organisaties interessant vindt, benoem dit ook wanneer mensen aan je vragen: ‘wat voor werk zoek je?’ Geef daarnaast aan hoeveel uren je wilt werken en in welke regio je een baan zoekt. Dit zorgt voor focus en richting bij je zelf en bij de ander. Hierdoor kunnen anderen je sneller en beter helpen.

Tip 2: Waarom zoek je wat je zoekt

Onderbouw waarom je zoekt wat je zoekt. Hieruit blijkt in grote mate jouw enthousiasme en jouw drive om te willen slagen in jouw zoektocht. Daarnaast enthousiasmeer je hierdoor anderen om jou te willen helpen.

Tip 3: Maak een goed CV

Maak een goed en helder CV dat aansluit bij de functie(s) die je zoekt en waaruit blijkt welke meerwaarde je kunt bieden. Omschrijf je kennis, kunde en ervaring bondig en resultaatgericht. De lezer moet in 1 oogopslag jouw geschiktheid en toegevoegde waarde kunnen zien.

Tip 4: Maak een LinkedIn profiel

Maak een uitgebreid LinkedIn profiel. Maak gebruik van trefwoorden in jouw profiel. Dit zijn trefwoorden waarop recruiters doorgaans zoeken wanneer ze geschikte kandidaten zoeken voor hun openstaande functies. Door trefwoorden te gebruiken kom je hoger in zoekresultaten wanneer recruiters op die zoekwoorden zoeken. Onderzoek welke trefwoorden vaak in de functieprofielen worden genoemd waar jij interesse in hebt.

Schrijf daarnaast een uitnodigende profieltekst zodat lezer getriggerd worden en meer over jou willen weten.

Tip 5: Vraag mensen om een aanbeveling

Vraag mensen met wie je hebt samengewerkt om een referenties. Aanbevelingen zorgen voor een hogere betrouwbaarheid. Het maakt immers altijd meer indruk wanneer anderen zeggen dat je ergens goed in bent.

Tip 6: Upload je cv

Upload je CV op vacaturesites die gespecialiseerd zijn in de functie(s) waarvoor jij in aanmerking wilt komen. Onderzoek welke vacaturesites dit zijn en upload daar je CV.

Tip 7: Netwerk

Netwerk, netwerk, netwerk. Leg zelf contact met organisaties waar je jezelf wel ziet werken. Ga het gesprek aan. Vraag nooit om een baan. Zeker niet in het eerste gesprek. Oriënteer je en bij een wederzijdse klik komt er vanzelf een gesprek over de mogelijkheden die ze jou kunnen bieden.

Wanneer je deze tips opvolgt, ben je goed zichtbaar voor anderen. Wees actief en neem zelf het voortouw.

Jouw loopbaan is jouw verantwoordelijkheid.

Hoe concreter jij weet wat je zoekt en hoe proactiever jij bent, hoe sneller je een baan hebt, is mijn ervaring.

Succes!

Meer sollicitatietips? We geven maandelijks gratis webinars. Klik hier voor het eerste volgende webinar.

Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod. Ter inspiratie geef ik regelmatig webinars. Kijk voor meer informatie op https://degunfactorverhoger.nl/webinars/
Reactie plaatsen