Hoe omschrijf ik mijn meerwaarde?
21 april 2021 

Hoe omschrijf ik mijn meerwaarde?

Jouw meerwaarde zit niet alleen in je kwaliteiten. Jouw meerwaarde zit juist in de manier waarop jij het aanpakt. Die manier is uniek voor jou. Het is jouw manier van communiceren en hoe jij je gedraagt. Wellicht komt het voort vanuit jouw drijfveer. Onderzoek dit eens.

Waarin onderscheid je je

Vergelijk jezelf eens met anderen. Waarin onderscheid je je van anderen qua aanpak en handelen. Neem je meer initiatief, loop je vaak een stapje harder dan de rest, ga jij door wanneer een ander stopt? Neem jezelf en anderen eens onder de loep in de dagelijkse dingen die je doet. Iedereen is uniek en pakt zaken op zijn eigen manier aan. Niks is goed of fout. Het is gewoon anders.

Vraag anderen

Wanneer je dit lastig vindt, kun je ook anderen om feedback vragen. Vraag wat zij waarderen aan jouw bijdrage in het werk of wat jou juist uniek maakt in hun ogen.
Hun feedback kun je gebruiken in bijvoorbeeld je profieltekst in je cv en op LinkedIn, als voorbeeld in een motivatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek.

Referentie

Jouw meerwaarde kun je ook terug laten komen in jouw referenties. Wanneer je anderen om een referentie vraagt, kun je specifiek vragen of ze in de referentie willen benoemen wat zij juist speciaal aan jou vinden. Waarom sta jij bekend? Waarom gaan collega’s met bepaalde vragen juist naar jou en niet naar andere collega’s? Je kunt ook vragen wat zij nu juist jouw specifieke bijdrage in bijvoorbeeld een project vinden. Wellicht vinden anderen wel dat jij vanuit een speciale invalshoek een situatie bekijkt.

 

Het is natuurlijk altijd mooi wanneer anderen jouw meerwaarde omschrijven. Dit is van grote waarde, zeker wanneer je de arbeidsmarkt betreedt.

Wil je meer handige tips ontvangen? Meld je dan aan voor 1 van onze webinars. Maandelijks geven we er wel 1 of 2.

✅ Kijk voor meer tips in onze Maak Meters Community voor ambitieuze werkzoekenden

 

Over de schrijver
Mijn naam is Gertien Beijering, eigenaar en oprichter van de GunfactorVerhoger. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer wij mensen kunnen helpen in hun groei, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ik geef mensen graag werkplezier want dat ervaar ik zelf ook en dat GUN ik iedereen! Mijn specialisme is de inzet van de gunfactor. Ik vond het in 2009 heel interessant om te onderzoeken hoe bedrijven en medewerkers in tijden van de recessie succesvol bleven. Het ontwikkelde Gunningswiel vat mijn onderzoek samen en wordt beschreven in een drietal door mij geschreven boeken. Deze kennis zetten we in de tegenwoordige tijd nog steeds in en komen in al onze unieke (online) coachingsprogramma's aan bod. Ter inspiratie geef ik regelmatig webinars. Kijk voor meer informatie op https://degunfactorverhoger.nl/webinars/
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down