arrow_drop_up arrow_drop_down
5 mei 2020 
in Blog

Stop met zoeken naar een ideale droombaan

Zoek niet alleen naar de meest ideale droombaan maar zoek ook naar een broodbaan. Met andere woorden zorg wel dat je zoektocht reëel is. Je zult er uiteindelijk ook van moeten leven.

Veel te vaak hoor ik mensen een ideaal beeld schetsen van hun droombaan en hoor ik ze zeggen: “alles moet perfect zijn anders ga ik niet solliciteren”. Ik zeg dan: “moet alles perfect zijn? Hoe zit het dan met je zoektocht naar een nieuwe uitdaging? Perfectie kent GEEN uitdaging!”

Hoe concreter, hoe beter

Mijn tip is: wees concreet in wat je zoekt, ken je wensen en prioriteer ze. Stel je zelf vervolgens de volgende vragen: Hoe belangrijk zijn die wensen voor jou? Zijn ze ook reëel? Ken je de arbeidsmarkt? Vergroten of verkleinen je wensen jouw kansen op de arbeidsmarkt? Stel daarna je plan bij.

Staar je niet blind op de vacutures die verschijnen op het internet. 85 % van de vacatures vind je niet op het internet maar worden ingevuld via de informele netwerk kanalen van een organisatie en haar medewerkers.

Gebruik LinkedIn om contact te leggen

Maak een lijst van 10 of 15 bedrijven waarvan jij verwacht dat ze de functie die jij zoekt ook hebben en schrijf die bedrijven aan. Kijk via LinkedIn wie er werken er leg via LinkedIn contact. Geef aan dat je interesse hebt en graag met hen in contact treedt omdat je je aan het oriënteren bent op de arbeidsmarkt.

Zorg dat een goed gevuld LinkedIn profiel hebt zodat je een goede eerste indruk kunt achterlaten.

About the author
Place comment