De impact van lichaamstaal

Communicatie De Gunfactor Verhoger

Een goede indruk achterlaten is een indruk achterlaten die aansluit bij wie je echt bent. Je moet je immers niet anders voordoen! Door je bewust te zijn van kleine dingen, kun je de indruk die je achterlaat positief beïnvloeden.

Wist je dat mensen zich in nul tot dertig seconden een beeld van je vormen? Daarbij hoeft niet eens gesproken te worden!

Wat je uitstraalt met je houding, gedrag en communicatie draagt in grote mate bij aan het gecreëerde beeld van jou en de indruk die je achterlaat.

Mehrabian stelde vast dat communicatie bestaat uit drie elementen, de 3 V’s (Verbaal), de intonatie waarmee de woorden gebracht worden (Vocaal) en de daarbij behorende lichaamstaal (Visueel). Hij ontdekte dat woorden maar voor 7%  verantwoordelijk zijn voor de geloofwaardigheid van wat je zegt, de intonatie voor 38% en de lichaamstaal voor 55%. Het gaat er in veel gevallen dus niet om wat je zegt, maar vooral hoe je het zegt (intonatie en gezichtmimiek) en hoe je het overbrengt en ondersteund met houding en gedrag.

Communiceren is dus meer dan wat je zegt. Je communiceert met je hele lichaam. Contact maken met je gesprekspartner en op meerdere niveaus een ‘klik’ hebben is van belang. Dit komt het vertrouwen in jou ten goede evenals jouw geloofwaardigheid. Deze twee factoren zijn grote beïnvloeders van de hoogte van jouw Gunfactor.

Meer info over dit onderwerp vind je in mijn boek.

Kernwoorden: , , , , ,