Halo en horn effect

Het is Halo en het broertje van Halo is Horn. Weleens gehoord van het Halo en Horn effect? Nee het is geen enge ziekte of een ander raar fenomeen. Het heeft te maken met jouw eerste indruk. Gaan er belletjes rinkelen?

Eerste indruk

Je hebt me vast weleens horen zeggen dat de eerste indruk van grote invloed is op hoe mensen je, in de contactmomenten die volgen op jullie eerste kennismaking, zullen benaderen. Die eerste kennismaking kan natuurlijk op diverse manieren tot stand komen, online, face to face, van horen zeggen, etc.

De eerste indruk bepaalt in belangrijke mate hoe hoog het basisvertrouwen aan de start van jullie relatie is. Want de indruk die jij achterlaat bepaalt hoe de ander jouw houding, gedrag, zichtbaarheid en communicatie in de volgende contactmomenten zal interpreteren en aan welke standaard hij dit zal gaan checken. Hij is immers op zoek naar authenticiteit en bevestiging van zijn eerste oordeel en zal dit zoeken.

Halo

Het Halo effect houdt in dat wanneer mensen een goede eerste indruk van jou hebben, ze er van uit gaan dat je meer goede dingen in je mars hebt. Ga voor je zelf maar eens na, je ontmoet iemand die je nog nooit eerder hebt gezien en in het eerste gesprek klikt het meteen. De volgende keer dat je elkaar ontmoet, verwacht je diezelfde klik. Mensen met wie je een klik ervaart zal je sneller vertrouwen schenken dan iemand met wie je dit niet hebt.

Horn

Het Horn effect is net andersom. Een niet zo goede eerste indruk maakt dat de ander denkt dat je niet zo veel goede kwaliteiten in huis hebt, het vertrouwen is minder. In de daaropvolgende contactmomenten zal de ander naar bevestiging zoeken voor zijn eerdere oordeel over jou. Je staat als het ware al met 1 – 0 achter.

24/7 een professional

Zorg er daarom voor dat de indrukken die je achterlaat bij anderen goed zijn, ook online! Check je online profielen en kijk of de indruk die je daarmee wekt overeenkomt met het beeld dat jij van jezelf graag over wilt brengen op de ander. Je bent 24/7 een professional en je eigen marketinginstrument. Zeker online, want een potentiële klant die jou zoekt, zal alles vinden.

Waarover wil jij dat een van mijn volgende BLOG of VLOG gaat? Laat het me gerust weten!

Schrijf je in en ontvang een bonus

p.s. Schrijf je hier in, als bonus ontvang je wekelijks een gratis tip waarmee je jezelf onvergetelijk maakt bij anderen. https://degunfactorverhoger.activehosted.com/…